Як безкоштовно замінити лампочки старого зразка на LED-лампи

З нового року в Україні стартує  програма з безкоштовної заміни лампочок старого зразка на енергозберігаючі LED-лампи. І, таким чином, кожен повнолітній громадянин України зможе безкоштовно отримати 5 світлодіодних ламп на заміну старих ламп розжарювання, зробивши у такий спосіб свій внесок у допомогу енергетикам щодо балансування електросистеми України. Про це зазначила Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко у прямому ефірі Національного телемарафону.

Першу ініціативу розпочнуть у великих містах – Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, тому що там споживають найбільше електрики. Надалі програма пошириться усією країною. Її механізм максимально спрощений. Потрібно буде лише попередньо залишити заявку, прийти у відділення Укрпошти та обміняти 5 ламп старого зразка на 5 нових світлодіодних.

Інших подробиць поки що в Мінекономіки не повідомляють, щоправда обіцяють, що обмін буде пролонговано, щоб у ньому змогли взяти участь усі бажаючі українці.

“Ми зробимо програму досить довгою для того, щоб усі громадяни України, які бажають замінити лампочки, могли скористатися цією можливістю”, – зазначила Юлія Свириденко.

Ця програма допоможе зекономити країні у пікові години до 1,5 гігавата електроенергії. Для порівняння: заміна 50 млн LED-лампочок розвантажить роботу цілого реактору атомної електростанції.

Заміну 30 млн лампочок профінансує Європейський Союз. Уряд України працює над тим, щоб усі процедури з боку ЄС були завершені до кінця року і вже у січні програма стартувала.

Про цю програму нагадали також на Facebook-сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *