Упродовж півріччя місцеві бюджети отримали понад 3 млрд грн податків

За перше півріччя поточного року до місцевих бюджетів Чернівецької області направлено 3034,2 млн грн податкових платежів. У порівнянні з минулим роком надходження збільшились на 713,2 млн грн. Сума отриманих громадами податкових надходжень на 285,9  млн грн. перевищують заплановані показники. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Місцеві бюджети – це визначальна ланка місцевих фінансів, що сформовані для виконання повноважень органів місцевого самоврядування. Лідерами надходжень до місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата за землю.

Податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів направлено 2218,2 млн грн, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 525,1 млн грн.

Від суб’єктів малого і середнього підприємництва надійшло майже 371,4 млн грн єдиного податку, у порівнянні з півріччям минулого року надходження збільшились на 68,7 млн грн. Податкові надходження від плати за землю склали 229,5 млн грн. і це на 61,4 млн грн. більше ніж за січень-червень 2022 року.

Крім того місцеві бюджети поповнюються за рахунок податку на нерухоме майно, акцизного збору з роздрібного продажу підакцизних товарів, податку на прибуток, за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Завідувачка сектору комунікацій Марія Коцим’юк 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *