На День музеїв – до Чернівецького краєзнавчого

Завтра,  18 травня,  вхід вільний!  

160 років тому – 1863-го – в колі місцевих чернівецьких колекціонерів уперше прозвучала ідея про створення музею старожитностей Буковини. Місцеві ентузіасти та любителі старовини об’єдналися з метою систематичного збору матеріалів з археології, нумізматики та природи краю. Музейне товариство заклало ґрунт, на якому через 30 років, 14 травня 1893 року, розпочав роботу Буковинський крайовий музей із постійно діючою експозицією, який працював протягом 21 року.

Музей успішно діяв, приймаючи відвідувачів та займаючись науковою роботою, зокрема, кожного року видавав «Щорічник» зі статтями зі сфери археології, нумізматики, етнографії. Нині Чернівецький обласний краєзнавчий музей, продовжуючи традицію як науково-дослідний та освітньо-культурний заклад, працює в умовах викликів сьогодення.

Раді повідомити, що з нагоди відзначення професійного свята, наукові співробітники підготували в стінах ЧОКМ відкриття нової експозиції відділу «Буковинська діаспора». Працівники готують також презентацію «Музейного щорічника», в якому вміщено публікації з історії, природи, археології, народознавства, літератури та мистецтва краю.

Крім цього, у відділі природи краю відкриється нова виставка «Чарівний світ комах», яку складатимуть фотороботи та ентомологічна колекція метеликів, жуків, бабок.

Отож запрошуємо всіх охочих до Чернівецького обласного краєзнавчого на спільне відзначення Міжнародного дня музеїв, яке цього річ приурочене 160-річчю з дня заснування Буковинського музейного товариства в Чернівцях.

Вхід – вільний!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *