«Інтелект Буковини-2023» набирає обертів

Відбулося відкриття обласної профільної школи для обдарованих учнів  «Інтелект Буковини».

У ній беруть участь 67 учнів: це – учасники та переможці інтелектуальних конкурсів, турнірів, олімпіад, змагань біологічного, фізичного і хімічного напрямів.

Упродовж 12 днів у стінах Вижницької спеціалізованої школи-інтернат I-III ступенів з поглибленим вивченням предметів та курсів художньо-естетичного циклу ім. Н. Яремчука юні інтелектуали беруть участь у інтерактивних дослідах, експериментах, майстер-класах, екскурсіях, різноманітних виховних та спортивних заходах.

Вперше науковий супровід школи здійснюють фахівці STEM-лабораторії МАНЛаб Національної академії наук України.

Молода інтелектуальна молодь проводить час найкращим чином: юнаки та юнки вже встигли дізнатися, як нині відбуваються астрономічні дослідження Сонця та Місяця; відвідати майстер-класи не тільки з оригамі у патріотичному стилі, а й з приготування піци, вареників, конвертиків від педагога-організатора Віти Хромей та соціального педагога Надії Чичул; пройти навчання з основ безпеки життєдіяльності, в умовах воєнного стану за участю представників Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області та Ювенальної превенції Вижницького відділення поліції; побувати на екскурсії в Національному природньому парку «Вижницький» та підкорити нові вершини, серед яких гора Стіжок і туристична смуга перешкод «Буковинський перелаз». Вони також  здійснили похід на Протяті каміння. Захопливими були психологічні пікніки з релакс-таймом і тренінги з покращення ментального здоров’я, а також STEM-експерименти, досліди від Андрія Готинчана, вчителя хімії Чернівецького ліцею №3 медичного профілю, Ярослава Нечесного, студента V студента ННІБ ЧНУ ім.Ю.Федьковича, Анастасії П’ясецької, студентки I курсу. Зазвичай, на розумних і допитливих чекає вечірка довкола вогнища за участю Олександра Гожди, соліста гурту «Elvares».

   

Отож, учасники Літньої школи окрім продуктивного навчання і нових знань, отримують неймовірні враження від чудової природи та активного гірського відпочинку. У цьому переконують світлини, зроблені інтелектуалівцями та їхніми наставниками.

 

 

Вл. інф.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *