Військовикам збільшено термін відпусток і виплатять «бойові» пораненим

Ухвалено законопроєкт №9342 про виплати «бойових» військовим, що перебувають на лікуванні й проходять реабілітацію, та встановлення 30-денної оплачуваної відпустки.

Так, під час дії воєнного стану військовим надаватиметься частина щорічної відпустки обсягом 30 днів, курсантам – канікулярна відпустка 10 днів зимова та 20 днів літня, строковикам – 30 днів. На цьому наполіг депутат фракції «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

У законопроєкті враховані фундаментальні правки ВО «Батьківщина».

Військовим, які перебувають у шпиталях на лікуванні та протягом двох місяців проходження реабілітації «повністю зберігається сума виплат, яку вони отримували, захищаючи Україну на передовій. Йдеться про 100 тисяч гривень та додаткових 20 тисяч гривень. Окрім цього, такі виплати  здійснюватимуться протягом двох місяців реабілітації. Це означає, що країна дає нашим героям достатньо грошей на час лікування та відновлення здоров’я», – пояснила Юлія Тимошенко.

Законопроєкт №9342 – це величезний крок назустріч нашим героям. З поправок нашої команди були враховані фундаментальні речі. В першу чергу, це повернення повноцінної оплачуваної тридцятиденної відпустки для військових. Це те, чого очікували на фронті. По-друге, наш борг перед пораненими військовими – величезний, і ресурси держави та всього світу мають працювати на відновлення їхнього здоровʼя, – додала Юлія Тимошенко.

За матеріалами ba.org.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *