Хотинська громада прийматиме потерпілих від насильства

Учора, в середу, 14 грудня, у Чернівцях та Хотині побували Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Лариси Ґаладза-Кронін та очільниця Міністерства соціальної політики України Оксана Жолнович, які взяли участь у відкритті капітально відремонтованого притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.  Адже цей проєкт реалізували завдяки Міністерству соціальної політики України, Фонду Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine за фінансової підтримки Уряду Канади, спільно із Хотинською міською радою та Центром надання соціальних послуг Хотинської міської ради.

Свого часу Хотинська громада стала однією із переможців проєкту представництва ООН. Участь у конкурсі брали 117 населених пунктів. Серед 15 переможців була і Хотинська громада.

Довідково: Притулок – це безпечне місце з комфортними умовами, де постраждалі від гендерно зумовленого насильства жінки, щодо яких існує загроза їхньому життю чи здоров’ю, можуть цілодобово перебувати певний час, у тому числі з дітьми.  Тут їм надається комплексна допомога (психологічні, соціально-медичні, юридичні, побутові, інформаційні та інші послуги) на основі оцінки їхніх потреб та індивідуального підходу до особи з урахуванням віку, статі, стану здоров’я та соціального становища.

Термін перебування жінок у притулку становить від 1 до 3 місяців з можливістю подальшого продовження, у разі необхідності – максимум до пів року. Прихисток розрахований на 12 дорослих осіб з дітьми.

Задля безпеки постраждалих від насильства та згідно із законодавством точне місце знаходження притулку не розголошується.

Вл.інф.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *