Як живуть і скільки заробляють у Чернівецькому господарському суді

Від моменту нашої з вами останньої зустрічі пройшло не так вже й багато часу, однак за цей час сталося багато цікавих подій. Щойно я зацікавився статками наших суддів, як ними зацікавилися й грабіжники, які тиждень тому скоїли розбійний напад на будинок голови Господарського суду Чернівецької області Бориса Євграфовича ЖЕЛІКА. (Та це чистий збіг обставин.) Бандити вочевидь добре знали, кого і навіщо вони йдуть грабувати. Навряд чи вони читали його декларацію про доходи, бо якби ж читали, то прийшли б набагато раніше. Як і до його підлеглих, лише  зарплата кожного з яких становить не менше 150-200 тисяч гривень на рік!

То ж як живуть служителі Феміди і чи достойні вони бути на утриманні простих платників податків, вирішуйте самі.

 

Апарат суду

Отже, знайомтеся ще раз: голова Господарського суду Борис Євграфович ЖЕЛІК та його дружина Валентина Петрівна.

Згідно з декларацією, подружжя має 3 земельні ділянки (Коровія, Валя Кузьмін, Санківці), гараж, недобудований будинок у Чернівцях площею… 950 квадратів!!! (чим не Версаль?), мотоцикл і авто «Мерседес», за «доброю традицією» оформлений на третю особу – Назарка Петра Дмитровича. Річна зарплата пана Желіка – 324 тис. грн, пенсія його дружини – 15 тис 800 грн, готівкою вони тримають удома 25 тис. доларів і 10 тис. євро.

На початок 2016-го у подружжя Желіків була ще одна земельна ділянка  у Валя Кузьмин, але де вона поділася на початок 2017-го, – невідомо. Відомостей ані про продаж, ані про безоплатну передачу немає.

Цікавим є й той факт, що 950-метровий палац в рекреаційній частині міста – Гарячому Урбані – пан Желік будував незаконно (тобто, рішення суду про законність будівництва з’явилося після побудови), а сесія міськради офіційно визнала будівництво на землях міста законним лише у квітні минулого року. Питання має аж 20-річну історію. Тодішній депутат міськради Василь Каглянчук отримав ділянку на території паркової зони в районі «Гарячий Урбан» під будівництво спортивно-оздоровчого комплексу. Та замість того, щоби зводити спорткомплекс, побудував три житлові будинки й продав їх. Вибухнув величезний скандал, оскільки будинки споруджені на території парку (детальніше: https://bukinfo.com.ua/show/news?lid=74542).

Заступником Бориса Желіка є Іван Васильович СКРИПНИЧУК. На двох з дружиною  Тетяною Юріївною подружжя має 2 квартири, будинок в Онуті, гараж і земельну ділянку в Чернівцях, авто «Шкода». Зарплата Скрипничука – 306 тис. грн, за сумісництвом  в ЧНУ ім. Федьковича – 23 тис. грн, в МАУП – 603 грн. Зарплата дружини – 77 тис. грн (а працює дружина на «Укрпошті»), проценти за вкладом – 307 грн, вклад – 3012 грн, готівкою Скрипничуки тримають – 11 тис. доларів і 30 тис. грн.

Керівник апарату суду КОЖОКАР Марія Олександрівна та її чоловік Микола Васильович мають уже 2 будинки й 3 земельні ділянки в Чернівцях і Остриці, тим часом чоловік добудовує ще третій будинок на 210 квадратів. Подружжя має авто «ДЕО», зарплату дружини – майже 261 тис. грн, зарплату чоловіка (працює він на спецкомбінаті, простіше – на Годилівському цвинтарі) – 53 тис. грн, готівкою Кожокарі назбирали 120 тис. грн.

Заступник пані Кожокар,  Іван Георгійович ГІМЧИНСЬКИЙ із дружиною Валентиною Василівною надбали 2 земельні ділянки в Чернівцях, одну в Турятці, ще одну – в Дністрівці (останні дві придбані 2015-го за невідомою ціною), квартиру і будинок у Чернівцях. З транспорту у  подружжя лише вантажівка «ГАЗ» 1980 року (на роботу, мабуть, тролейбусом їздять). Зарплата пана Гімчинського – 192 тис. грн, дружини – 95 тис. грн (вагонне депо «Чернівці»), премія дружини – 800, зарплата дружини за сумісництвом (транспортний коледж) – 243 грн. Доходи від оренди паю (сільськогосподарське товариство «Колосок -2») – 3130 грн (де ж сам пай, залишилося загадкою), готівкою подружжя має 87 тис. грн.

Начальник відділу документального забезпечення та аналітичної роботи Микола  Сергійович ДОРОСЕВИЧ  у декларації зазначив дружину, сина, дочку і … бабу. Не бабусю, а саме бабу. Утім, 2 квартири, 136 тис. грн зарплати, 37 тис. грн бабиної пенсії, 17 тис. грн допомоги при народженні дитини, 51 тис. грн зарплати дружини (поліклініка №2) і 10 тис. грн готівки згладжують цю маленьку прикрість.

Начальник відділу з роботи з персоналом і зв’язків з громадськістю Федір Григорович СТЕПАНОВ і його дружина – суддя цього ж суду Тетяна КОВАЛЬЧУК мають квартиру, аж 10 грн внеску в кредитну спілку «Рідне коло», 15 тис. грн допомоги з безробіття, 104 тис. грн зарплати самого Степанова, 239 тис. грн зарплати дружини Тетяни Ковальчук, 63 тис. грн – відшкодування за інфляцію та неповернення депозиту від кредитної спілки «Рідне коло», готівка – 30 тис. грн і 3,5 тис. доларів, 103 тис. грн внесків до «Рідного кола».

Начальник планово-фінансового відділу Оксана Іванівна ТЕЛЕКІ з чоловіком і дочкою теж нажили 2 квартири, авто «Міцубісі», зарплату пані Телекі – 172 тис. грн, зарплату чоловіка – 133 тис. грн (стільки отримують працівники енергонагляду), допомогу при народженні дитини – 7600 грн, подарунок і премію чоловіка – 1500 грн, готівку – 25 тис. грн і 5 тис. доларів.

А судді ж хто?

БАЙТАЛЮК Володимир Дмитрович з  дружиною та сином мають 2 квартири, 2 земельні ділянки (Заболотівка і Чортків), 2 авта на дружині, зарплата судді – 187 тис. грн, відсотки у «Приватбанку» – 160 тис. грн, програма лояльності «Приватбанку» – 11 тис. грн. Далі йде дуже цікава штука: подарунок дружині судді Байталюка від Заболотного Володимира Євгеновича (можливо, батька дружини ???) – 206 тис. грн. Круто, нє? На рахунках подружжя 200 тис. грн і 18 тис. доларів, готівка – 20 тис. грн і 8 тис. доларів

БУТИРСЬКИЙ Андрій Анатолійович із дружиною мають жінчину квартиру у с. Курортне Білгород-Дністровського району на Одещині, квартиру в Чернівцях (якась Бурдяк Віра Іванівна люб’язно надала її подружжю в користування), авто «Ніссан» за 300 тис. грн, придбане 2015-го року батьком судді, зарплату Бутирського – 290 тис. грн у суді та ще за сумісництвом 37 тис. грн (ЧНУ), зарплату дружини – 82 тис. грн (викладач в КНТЕУ), готівку – 160 тис. грн.

 ГОНЧАРУК Олег Валентинович живе у квартирі дружини. «Тойота» куплена за 25 тис. грн у 2016 році (судячи з ціни, це вже тільки «труп» машини або ж ціна «ліва»), зарплата судді – 240 тис. грн, соціальна допомога дружини – 10 тис. 320 грн, доходи від відчуження рухомого майна – 38 тис. грн, готівка – 4 тис. доларів.

ГУРИН Микола Олександрович – приклад влучного одруження. Головна в сім’ї – теща! На цій чудовій жіночці, Бурдейній Валентині Іванівні, записані 2 будинки, земельна ділянка (993 квадрати, це навіть більше, ніж палац Желіка), аптека, будинок і земельна ділянка в Козирянах на Кельменеччині, а також дивна споруда під назвою «фундамент».  З автівок є суддівська «Мазда» і тещине «Пежо». Порівняно з дружиною і тещею, сам суддя просто жебрак: його зарплата – 187 тис, доходи від підприємництва у дружини – 984 тис. грн, у тещі – 642 тис. грн, (тобто разом це більш ніж півтора мільйона). Готівка – 16 тис. доларів і… 1 грн у тещі!

ДУТКА Віталій Володимирович має 2 квартири в Чернівцях, земельну ділянку в Горішніх Ширівцях, авто «Хюндай» і куплений 2016-го причіп за 10 тис. 200 грн. Зарплата – 253 тис. грн, дружини – 20,5 тис. грн. (ТзОВ «Букстар»). Готівка – 12 тис. 800 доларів.

МАРУЩАК Ілля Васильович має дружину і 2 синів, 2 квартири в Чернівцях. 3 земельні ділянки в Рідківцях, придбані 2016-го за невідомою ціною. Перед тим, 2015-го, у Рідківцях, так само за невідомою ціною, були придбані будинок, лазня, котельня, вбиральня, склад і замощена територія (власницею є Марущак Ольга Миколаївна (можливо, мати судді). Є в його декларації і недобудований будинок сестри Юлії, авто «Опель», зарплата судді – 172 тис. грн, 12 тис. 150 грн – допомога при народженні дитини, готівка – 3 тис. євро і 15 тис. доларів

ПРОСКУРНЯК Олег Георгійович, для «невтаємничених» – син екс-начальника Чернівецької міліції Георгія Проскурняка. Одружений з мільйонеркою. Має Проскурняк-молодший квартиру, земельну ділянку і придбаний 2016-го у громадянки Теодорович Богдани Мирославівни за невідомою ціною гараж і «Мерседес». Крім цього, суддя має ще 2 вантажівки і «беху». Зарплата цього судді – 238 тис. грн, доходи від підприємництва дружини Олесі Олександрівни – 995 тис. грн. Готівка у домі – 24 тис. доларів.

Квартет найбідніших суддів:

МИРОНЮК Сергій Олександрович. Має квартиру, авто «ВАЗ 2109», власну зарплату – 247 тис. грн, зарплату дружини – 102 тис. грн (чернівецький ліцей автомобільного сервісу), готівкових 10 тис. доларів.

НІКОЛАЄВ Михайло Ілліч має власну квартиру, а також квартиру і будинок у тещі.  Придбана 2016-го за 80 тис. грн «Тойота» оформлена на третю особу – Пержара Павла Пилиповича. Зарплата судді – 239 тис. грн.  У суді працює й дружина – 77 тис. грн. Має пан Ніколаєв і дивіденди від ЦКБ «Ритм» – 3900 грн, а ще 8 тис. доларів готівки.

ТИНОК Олександр Сергійович має лише 2 квартири, одна з яких придбана торік і записана на Жупаненка Юрія Володимировича. Жінка має 19 тис. грн допомоги на дитину, а сам Тинок – 186 тис. грн зарплати.

ШВЕЦЬ Микола Васильович має квартиру, автівку, 254 тис. грн зарплати і 18 тис. доларів готівки. Родичів у цього судді немає.

 

Щиро ваш, Іван ДУПА, «Версії»

 Наступного числа розповім про суддів апеляційного суду нашої місцини. Буде цікаво!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *