Внесення змін та уточнених даних до реєстру застрахованих осіб

Відповідно до ст. 16-18, 20, 21 Закону України  «Про збір та облік єдиного внеску на загально­обов’язкове державне соціальне страхування», ведення реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі – Реєстр застрахованих осіб), обробка та використання його даних здійснюється Пенсійним фондом України.

Дані Реєстру застрахованих осіб використовуються для забезпечення соціальних прав громадян у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, а також у старості та в інших випадках, передбачених законодавством.  

Реєстр ведеться в електронному вигляді. На кожну застраховану особу Пенсійний фонд створює окрему персональну електронну облікову картку.

Порядок ведення Реєстру застрахованих осіб та надання інформації з Реєстру застрахованих осіб визначається Положенням про реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України 18.06.2014 №10-1 (у редакції постанови правління Пенсійного фонду України від 27.03.2018 №8-1). Цим Положенням визначено механізм виправлення помилок, виявлених застрахованою особою.

У разі виявлення застрахованою особою некоректних відомостей в її обліковій картці (прізвище, ім’я, по батькові на поточний момент; дата народження, місце народження; стать; громадянство; серія та номер паспорта; номер телефону (за згодою); адреса місця проживання) ця особа може подати до територіального органу ПФУ особисто або через представника Анкету застрахованої особи для внесення/зміни/уточнення таких даних за формою згідно з додатком 2 до Положення №10-1.

Застрахована особа разом із анкетою надає документи, що підтверджують будь-які зміни (паспорт громадянина України, або інший документ, що посвідчує особу, документ, який підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків або право здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта).

Пенсійні служби закликають громадян бути пильними при перевірці персональних даних у довідках, отриманих в територіальних управліннях Фонду за заявою, або сформованих на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України та подбати про своєчасне внесення змін та оновлення застарілої інформації!

Більш детальну інформацію щодо питань, пов’язаних з формуванням та веденням Ваших персональних облікових карток, можна отримати, завітавши до будь-якого відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області або за телефоном (0372)55-66-56, (0372)52-74-23.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *