Допомагаємо речами і послугами – Ліна Михайловська, прессекретар «Чернівціобленерго»

– Робимо все, про що нас просять: допомагаємо й електроприладами, і послугами, словом, усім, чим можемо, – каже Ліна Михайловська, прессекретарка АТ «Чернівціобленерго». Саме цього моменту, коли ми розмовляємо, до обласної психіатричної лікарні їдуть три двохярусних ліжка для встановлення у бомбосховищі. Підключаємо світло до будинків для переселенців., Зокрема щойно працівники Обленерго завершили роботи з ремонту силової кабельної лінії та підключення підстанції, щоби заживити притулок для 40 жінок і дітей у місті Вижниця. Приміщення для переселенців надало ТОВ «Українські зелені технології».

На прохання Неполоківського хлібокомбінату енергетики виконали необхідні роботи з підключення до електромереж об’єкту на потреби «Червоного Хреста».

Провели роботи із заживлення бомбосховищ та освітлення приміщень, які слугують для мешканців Чернівців безпечним прихистком під час повітряної тривоги.

Таким чином, спільно з Міськсвітлом та волонтерами забезпечили освітлення у сховищах по вул. Головна, 265, у ЗОШ №28

Персонал Чернівецького РЕМ виконав необхідні роботи для підключення системи оповіщення і надалі маємо чималий обсяг завдань для допомоги громаді.

 

Енергетики, за словами пані Ліни, самі зорганізувалися у волонтерську групу.  Так, для Нацгвардії вони обладнали буржуйки, привезли за свій кошт гуманітарну допомогу з митниці, виділили метал для виготовлення їжаків проти БТРів. Вони, до слова, інші, ніж для танків.

А ось іще кілька історій, які розповіла членкиня волонтерської групи Ліна Михайловська:

– Власник мініпекарні у Чернівцях звернувся до енергетиків з проханням зняти обмеження потужності, щоб можна було більше спекти хліба для військових з тероборони. Тож працівники РЕМу оперативно виконали необхідні роботи із заміни електрообладнання, щоби підприємець мав змогу далі допомагати нашим захисникам.

А чернівчанка пані Раїса, яка в мирний час займалася садівництвом, сьогодні цілу ніч з першого на 2 березня разом з подругами на своїй кухні готувала тушонку. Лягла спати о шостій ранку, а вже о дев’ятій шукає у знайомих чи нема бува у когось автоклаву, щоби запекти смачненьке для наших бійців.

– Ці тушонки поїдуть на Київ, треба підтримати своїх військовослужбовців. Не можу просто сидіти і хвилюватися здалеку, вирішила зробити бодай щось маленьке, одними лайками не допоможеш, – каже землячка.

Свинне м’ясо закупили вчора, 1 березня за фінансової підтримки трудового колективу Обленерго. Усі спрацювали швидко, організовано, тож невдовзі 75 літрових банок ароматного тушкованого м’яска поїдуть на передову.

Також волонтери Товариства на прохання управління цивільного захисту придбали акумулятор для запуску танкового двигуна та джерела резервного живлення, – додає Ліна. – Це ніби невеликий внесок, проте таких прикладів чимало. Бо у згуртованості й взаємопідтримці наша сила.

Єднаймося, бо за нами правда! Перемога у цій війні – наша спільна справа

 

Людмила Чередарик, «Версії»

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *