Хабар-бізнес на «зеленій» енергетиці

1000 доларів США за погодження параметризації лічильника електроенергії – на Буковині судитимуть керівника суб’єкта господарської діяльності

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури передано до суду обвинувальний акт стосовно керівника суб’єкта господарської діяльності, яка підбурила громадянина до надання неправомірної вигоди начальнику одного з підрозділів АТ «Чернівціобленерго» (ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 368-3,  ч. 3 ст. 15  ч. 1 ст. 368-3КК України).
За даними слідства, вказана особа підбурила до надання та одержала 1000 доларів США для подальшої передачі начальнику одного з районних підрозділів АТ «Чернівціобленерго» за погодження громадянину заяви щодо проведення параметризації лічильника електроенергії для підключення комплексу сонячних батарей.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області за оперативного супроводу Служби безпеки України в Чернівецькій області.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Чернівецької обласної прокуратури

 

P.S. Як розповів «Версіям» інсайдер, схема розроблена давно і діє наступним чином.  Підприємець пише заяву до певного підрозділу «Чернівціобленерго» про підключення сонячних батарей, в які він уже вклав чималі гроші. Документи у нього приймають, та зауважують, що виконання робіт можливе щонайменше через півроку. Якщо ж він хоче пришвидшити процес, то ці роботи вони можуть виконати, використовуючи свій власний позаробочий час. Але це буде коштувати додатково… І називається сума.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *