Кому потрібен фейк про підтримку Михайлом Жаром мобілізації в Україні?

жарДнями в інтернеті з’явилося інтерв’ю з православним єпископом Лонгіном (о. Михайлом Жаром), у якому священик начебто висловлює готовність співпрацювати з державою у відновленні миру на всій території України та закликає «всіх православних активно брати участь в заходах мобілізації». Інтерв’ю поширив користувач мережі фейсбук Andre Sokolov, якому матеріал надійшов у приватні повідомлення. На сайті, на якому начебто розміщене це інтерв’ю, розшукати його не вдалося. Не було чи зняли – невідомо. Зрештою, свіже інтерв’ю виглядає фейковим з огляду на попередню, цілком протилежну публічну позицію о. Михайла Жара, опубліковану в січні цього року в одній з румуномовних газет краю під заголовком: «Ми не віддамо дітей на смерть!». За наслідками цієї публікації обласна організація Національної Спілки Журналістів України прийняла заяву про те, що «редакція порушила професійні стандарти та норми журналістської етики, а це неприпустимо». Чи існує  інтерв’ю Михайла Жара насправді, а чи воно було поширене задля оприлюднення і «відбілювання» прізвищ окремих діячів «Опозиційного блоку» перед електоратом, на який «Опо-блок» усе ще розраховує? Як би не було, але в цьому «інтерв’ю» о. Жар підтвердив візит «високопоставлених гостей з Опо-блоку» до Банченського монастиря, адже «заявив»:

«Я, єпископ Лонгін, готовий розміщувати переселенців, допомагати у лікуванні поранених, надавати допомогу жителям окупованих Російською Федерацією територій Луганської та Донецької областей.

  • Хто допомагатиме Вам в реалізації вказаних дій?

Активну участь прийматимуть постійні, добрі друзі, представники бізнесу та політики, а саме лідер “Опозиційного блоку” Юрій Бойко, Вадим Новинський, Едуард Ушаков та Юрій Кушнір. Зокрема, питання співпраці обговорювалося 17 та 25 квітня п.р. під час відвідування останніми Банченського монастиря.

  • Ваше ставлення до мобілізації, як процесу збереження православної віри, незалежності та територіальної цілісності України?

Я, як Герой України, закликаю всіх православних активно брати участь в заходах мобілізації, “молитися за мир” та сприяти створенню в Україні канонічної Православної Церкви на основі об’єднання трьох гілок православ’я. Щоб не допустити на Буковині подій, які зараз відбуваються у Східних областях, закликаю прихильників канонічної церкви, на прикладі наших православних братів з Румунії, рухатися в бік Європи».

 

Анекдот на тему. «Таварищь Гундяев, у вас погон на рясе отклеился! – Лихо вы меня, таварищь Владимир Владимирович,разыграли – я  чуть было не забыл, что у меня погоны ПОД рясой…»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *