Чернівецький меридіан і далі проходить крізь Чернівці?

Тривожні дебати поетично налаштованих чернівчан із організаторами  фестивалю «MERIDIAN CZERNOWITZ» завершилися позитивом. Можемо порадувати містян і наших гостей: прес-служба фестивалю повідомила про те, що VII Міжнародний поетичний фестиваль «MERIDIAN CZERNOWITZ» відбудеться у Чернівцях від 9 до 11 вересня  (п’ятниця-неділя).

Очікуються виступи майже трьох десятків поетів з Німеччини, Швейцарії, Австрії, Ізраїлю, Румунії, Великобританії та України. Ось ці імена: Катя Петровська, Томас Шпар, Педро Ленц, Моніка Рінк, Роні Сомек, Макс Чоллек, Клаус Мерц, Міруна Влада, Естер Кінскі, Аді Кессар, Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Ігор Померанцев, Олександр Ройтбурд, Андрій Любка, Артем Полежака, Ірина Цілик тощо… Однією з центральних тем фестивалю буде 75-а річниця трагедії в Бабиному Яру.

Детальна програма фестивалю з’явиться ближче до події, а поки можна анонсувати поетичні читання, презентації книжок, концерти, лекції, виставку графіки, винно-поетичний вечір тощо. Уже відомо про презентацію поетичної збірки Сергія Жадана «Тамплієри» і всеукраїнську прем’єру прозової книжки Андрія Любки «Кімната для печалі». Плануються дві публічні дискусії: «Письменник і політика» та «Єврейське питання – українська відповідь» (до 75-их роковин трагедії Бабиного Яру)».

Локаціями для заходів фестивалю стануть ЧНУ ім. Ю. Федьковича, Єврейський народний дім, конференц-зала колишнього готелю «Bellevue», Чернівецький поштамт, Костел Пречистого Серця Ісуса, Театральна площа, головна синагога Буковини ім. Ісраеля та Зельди Майберг, Чернівецький драмтеатр, Румунський народний дім, Дворик Пауля Целана, Літературний целанівський центр.

Нинішнього року корпорація «MERIDIAN CZERNOWITZ» ( саме такої форми набула організація поетичного свята) поширила свій вплив на Одесу і початково проведення фестивалю у Чернівцях не анонсувалося, власне, що й спричинило до занепокоєння наших шанувальників поетичного слова: ми за шість років вже якось встигли звикнути, що у вересні посмакуємо римами та метафорами наших та приїжджих авторів. Наше джерело в Одесі повідомило, що перша спроба проведення поетичного фестивалю в «балуваній» подіями Одесі не мала такої кількості локацій, ба навіть і стільки учасників, а обмежилася сценою Зеленого театру в парку Шевченко. Вхідний квиток вартував у середньому до 100 грн.

 А нам, чернівчанам, президент корпорації Святослав ПОМЕРАНЦЕВ обіцяє:

«Meridian Czernowitz» цього року буде, як завжди, стильним, якісним, атмосферним і цікавим. Головні учасники – місто та поезія, заради яких цей захід і відвідують прекрасні люди».

Вхід на всі заходи обіцяють вільний.

Дмитро ЦАРЕНКО, «Версії»

 

Контакти: Лілія ШУТЯК, прес-секретар «MERIDIAN CZERNOWITZ», 0976657047, shutiak@meridiancz.com.

Більше знайдете тут:  www.meridiancz.com    facebook.com/meridiancz    vk.com/meridiancz   instagram.com/meridian_cz

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *