Екс-регіонал Іван Мирний повернув контроль над контрабандними потоками в Чернівецькій області

Як повідомляє  Апостроф, екс-регіонал Іван Мирний не тільки причетний до вбивства  кримінального авторитета Євгена Боршана, відомого під прізвиськом «Пача», але й узяв під повний контроль наркотрафік і контрабанду цигарок у Чернівецькій області.

Нагадаємо, 4 квітня 2020 року в Чернівцях був смертельно поранений кримінальний авторитет Євген Боршан. ЗМІ, зокрема Dетектив-Infoпосилаючись на свої джерела в поліції Чернівецької області, пов’язують це вбивство з боротьбою між двома злочинними угрупованнями: кримінального авторитета «Пачі» та «Загурського-Мирного», за контроль над наркотрафіком і контрабандою цигарок в ЄС.

Євген Боршан, за підтримки так званих «злодіїв у законі», вихідців із Грузії, контролював контрабандні потоки в Чернівецькій області. Угруповання Загурського-Мирного, одне з найбільш небезпечних серед тих, що діяли в Чернівецькій області, спеціалізується на контрабанді та замовних убивствах.

Конфлікт між угрупованнями виник давно, періодично їх конфронтація призводила до загострення криміногенної ситуації в регіоні у вигляді спроб убивств і підривів контрабандистів з обох боків барикад.

Убивство ватажка контрабандистів Буковини Євгена Боршана дозволило Миколі Загурському й Івану Мирному взяти під контроль усі контрабандні потоки в Чернівецькій області.

Довідково:  Мирний Іван Миколайович – народний депутат Украини VI та VIII скликань, потрапив до парламенту завдяки протекції бізнесмена Дмитра Фірташа, в якого тривалий час був начальником служби безпеки. Вікіпедія, називаючи Мирного політиком, повідомляє про його службу у Чернівецькій міліції. Розпочавши її 1977-го інспектором карного розшуку міста, Мирний закінчив службу 2002 року на посаді першого заступника начальника управління – начальник кримінальної міліції УМВСУ в Чернівецькій області. Прикметно, що «у Верховній Раді (з січня 2013 р.) був членом Комітету з питань європейської інтеграції, а з квітня 2013-го – головою підкомітету з питань координації співробітництва між Україною та ЄС у сфері запобігання і протидії транснаціональної злочинності», – пише Вікіпедія.

Макар ДРОНОВ, спеціально для «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *