У багатоповерхівках заборонять будувати сміттєпроводи

У Міністерстві регіонального розвитку і будівництва пропонують скасувати обов’язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках.

“Доки в Україні будуть обов’язково проектуватися сміттєпроводи, доти цивілізована система сортування сміття не запрацює. Сміттєпроводи у багатоповерхівках – пережиток радянського минулого, який сьогодні не має нічого спільного з відповідальним поводженням з відходами та дбайливим ставленням до екології та природи взагалі”, – написав у Facebook заступник міністра регіонбуду Лев Парцхаладзе.

 Норма про скасування обов'язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках міститься у змінах до державних будівельних норм.
Норма про скасування обов’язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках міститься у змінах до державних будівельних норм.

За його словами, сміттєпроводи чистять нерегулярно. Через це виникає сморід та бруд.

“Замість сміттєпроводів можна використовувати, наприклад, підземний чи вакуумний спосіб збирання сміття. Це сприятиме чистоті в житлових будинках населених пунктів та покращенню екологічної ситуації”, – каже Парцхаладзе.

Він додав, що у спеціалізованих будинках для людей з інвалідністю та осіб похилого віку обов’язкова норма щодо проектування сміттєпроводів буде збережена.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *