Чи можна подолати корупцію?

 

 

антикорупційна комісія

Це питання було головним на ДругомуАнтикорупційному форумі, організованому представниками Антикорупційного Комітету Народної ради в Чернівецькій області.Лунали конкретні пропозиції щодо боротьби з корупцією, йшлося про  світовий досвід боротьби з корупційним вірусом, а також про результати соціологічних досліджень.

Нагадаємо, що перший форум антикорупціонерів відбувся у березні. До слова, Буковина – єдиний регіон в Україні, де створений і діє такий антикорупційний орган.

Форум зібрав понад сотню людей: виступали науковці, священик, представники місцевого самоврядування, правоохоронці, громадські діячі, активісти. Та всі вони були одностайні в одному – процес подолання корупції в Україні буде складним і тривалим.

Антикорупціонери прозвітували про свою роботу за неповні 2 місяці та вирішували, що ж робити далі, як боротися з хабарами, що стали для людей вже звичним буденним  явищем.

Заступник Голови ГО «Антикорупційна Комісія Народної Ради Чернівецької області», головуючий на Форумі Іван Мельничук  повідомив, що найбільше скарг надходить щодо корупційних діянь у земельних питаннях. Чимало звернень – щодо проявів корупції у судах, міліції, освіті, охороні здоров’я, екологічній сфері. Почали надходити й скарги на непрозору роботу митниці та прикордонної служби.

Загалом же за неповних два місяці роботи антикорупційної комісії до неї надійшло 224 звернення про факти корупції. З них спрямовано до прокуратури 110, суду – 10, МВС – 48, облдержадміністрації – 12, Господарського суду – 8 та до інших органів– 35 звернень.

За словами організаторів Форуму, головною метою заходу є соціально-просвітницька робота, до якої залучають вчених, економістів, істориків, політологів і депутатів різних рівнів, щоби відновити зв’язок між народом і владою,а також повернути втрачену до неї довіру. Ініціатори форуму переконані, що запорукою протидії корупції є доброчесне, активне,свідоме громадянське суспільство.

Наприкінці Форуму активістам антикорупційних комісій області вручили посвідчення.

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Чи можна подолати корупцію?”