Про останні ракетні удари по Україні та допомогу Заходу

Вчора, 27 березня, пізно ввечері всю Україну накрив сигнал повітряної тривоги.

Михайло Подоляк, журналіст, політтехнолог, антикризовий менеджер, колишній головний редактор видання «Обозрєватєль» і радник глави Офіса президента України Володимира Зеленського висловився щодо останніх ракетних ударів наступним чином: «Луцьк, Харків, Житомир, Рівне. Кожного дня все більше ракет. Маріуполь під килимовими бомбардуваннями. У Россії немає більше мови, гуманізму, цивілізованості. Тільки ракети, бомби та спроби стерти з лиця землі Україну. Європі це точно подобається?»

Попри те можемо констатувати, що…

*Британія припинила співробітництво з російськими вишами та науковими організаціями.

*Адвокатів на Кіпрі під загрозою кримінальної відповідальності зобов’язали здати всіх підсанкційних росіян. Іншими словами, адвокати мають повідомити про рухоме і нерухоме майно росіян, а також вказати їхню сукупну вартість, пише zn.ua

*Влада Чехії звела дипломатичні стосунки з Росією до мінімуму та  заморозила активи росіян на сотні мільйонів крон, заявив по Чеському телебаченню прем’єр-міністр республіки Петер Фіала. Він назвав Чехію в числі перших країн, які відправили зброю Україні. За його словами, НАТО намагається навіть поставляти танки й літаки, та «це не так просто».

*Об’єм заморожених активів російських бізнесменів в Італії, які потрапали під санкції Євросоюзу на фоні вторгнення російських військ до України, склав понад  800 млн євро, заявляв раніше прем’єр-міністр республіки Маріо Драги.

*Десять днів тому про замороження російських активів повідомив також голова Центрального банку Нідерландів Клаас Кнот. За його словами, об’єм російських активів, заморожених банками та іншими фінансовими установами Нідерландів, зріс до 200 млн євро.

*Французька влада заморозила кошти Банку Россії на суму 22 млрд євро, заявив  міністр економіки та фінансів карїни Брюно Ле Мер. Крім цього були заморожені рахунки та нерухомість росіян, які потрапили під західні санкції, на загальну суму 172 млрд євро.

* Італія, Нідерланди та Польща заморозили російських активів на суму $1,3 млрд

* Повну заборону на імпорт російських енергоресурсів ще раніше ввів президент США Джо Байден. Тоді він визнав, що не всі західні партнери зможуть одразу приєднатися до ембарго, бо Європа більш залежна від поставок із Росії ніж США. За даними Єврокомісії, ЄС імпортує 90% газу, з яких біля половини забезпечує Росія (біля 45%). На неї також припадає біля 25% імпорту нафти та 45% вугілля у Європу.

Щоправда, небо над Україною та її мешканцями досі не закрите…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *