Підвищені пенсії у жовтні отримає лише частина пенсіонерів

Частина пенсіонерів можуть отримати підвищені пенсії, відповідно до прийнятої Верховною Радою пенсійної реформи, не в жовтні, а в листопаді, через необхідність проведення перерахунку. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

При цьому віце-прем’єр підкреслив, що перерахунок в будь-якому випадку буде проведено, починаючи з жовтня, в зв’язку з чим такі пенсіонери отримають відповідні доплати.

Пенсіонери отримають підвищені пенсії вже в жовтні… Частина пенсіонерів може отримати підвищення в листопаді через необхідність проведення перерахунку, в такому випадку в листопаді будуть доплати. Для пенсіонерів тут нічого нового, вони знайомі з такою практикою“, – сказав Розенко.

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому законопроект № 6614, яким впроваджується пенсійна реформа. “За” проголосували 288 депутатів при мінімально необхідних для ухвалення рішення 226 голосах. Для набуття документом чинності його ще має підписати президент Петро Порошенко.

Реформа не передбачає прямого підвищення пенсійного віку. Але деяким українцям все ж доведеться відкласти вихід на заслужений відпочинок, оскільки в країні вводяться вимоги до страхового стажу. Наприклад, для отримання права на пенсію потрібно буде 15 років стажу, але в такому випадку припинити працювати вийде тільки в 65 років. Для виходу на пенсію в 60 років з 2018 року буде потрібно 25 років стажу. Ця вимога буде збільшуватиметься щороку і до 2018-го 60-річним знадобиться вже 35 років стажу для виходу на пенсію.

Крім того, пенсійна реформа передбачає так зване “осучаснення” пенсій. За фактом, це перерахунок всіх пенсій за новою формулою – з урахуванням показника середньої за три роки зарплати і нового коефіцієнта, що підвищить пенсії далеко не для всіх.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *