27 грудня 2012 о 9.30: Обленерго проти газети «Версії» у Шевченківському суді

Це протистояння російського монополіста-олігарха проти мешканців Буковини. І рішення Шевченківського районного суду м. Чернівці дасть чітку відповідь на запитання про те, кого підтримує українська влада.

Саме на цьому наголошують громадські організації краю, яких об’єднала боротьба з монополією за права громадян – як фізичних, так і юридичних осіб (див. газету «Версії» №49 «Природних монополістів – під контроль громади: Ініціативна група з проведення серії публічних слухань про стосунки Обленерго й населення створена на Буковині» та сайт БукІнфо).

Нагадаємо, ПАТ «ЕК «Чернівціобленерго» подало позов на газету «Верії» за нібито неправдиву інформацію на захист честі та гідності й ділової репутації. Спочатку це був Господарський суд, який справу закрив, бо він не захищає честі та гідності юридичних осіб, оскільки ті можуть мати тільки ділову репутацію. Тож Обленерго порадили звертатися зі своїми претензіями до суду іншої юрисдикції. Втім, дозволю собі висловити власну точку зору: як можна підірвати ділову репутацію монополіста? Адже коли б навіть хтось дуже захотів відмовитися від послуг енергопостачальної компанії, то йому це не вдалося б – іншого постачальника в області немає!

Зрозуміло, сили нерівні. В Обленерго, який має свій юридичний відділ, тільки за 9 місяців поточного року прибутку показано понад 23 млн. грн, а в газети – тільки бажання та намагання не просто дати людям інформацію, а й підтримати їх там, де вони цього потребують, зробити так, аби їх почули сильні світу цього. Таке завданя ставить перед собою колектив «Версій». І справа з Обленерго переконала нас, що ми на правильному шляху. Бо вже навіть постійна депутатська комісія облради місяць тому слухала на своєму засіданні керівницво публічного акціонерного товариства «Енергопостачальна компанія «Чернівціоблерего». Люди й далі звертаються до нас зі своїми скаргами на Обленерго, бо компанія cлабенько реагує на них.

Та все ж певний позитив є: люди зрозуміли, що за них є кому постояти. Та й, зрештою, Обленерго, судячи з останньої передачі «Велике журі» на ТРК «Чернівці», готове до конструктивного діалогу з громадою. Сподіваємося…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 коментарі “27 грудня 2012 о 9.30: Обленерго проти газети «Версії» у Шевченківському суді”