Підприємці «Калинки» платитимуть більше

Про це заявив в. о. генерального директора Калинівського ринку Ігор МАСЛЯНЧУК. За його словами, минулий рік видався «найкращим за всю історію ринку»: чистий прибуток підприємства склав 10,8 млн. грн. Проте прогнози на майбутній рік виявилися для багатьох невтішними: йшлося, зокрема, про підвищення ринкового збору для підприємців.

– Враховуючи економічну ситуацію, яка складається у нас в країні, адміністрація підприємства прийняла рішення збільшити плату за торгові місця на ринку. Тобто, оренда стандартного контейнера коштуватиме 640 грн, хоча торік ціна становила близько 570 грн., – заявив виконувач обов’язків Ігор Маслянчук.

Зі свого боку директор департаменту економіки Чернівецької міської ради Ярослав Городенський додав:

– Якби керівництво Калинівського ринку не пішло на такий крок, це було би прямим порушенням наказу міністерства економіки, що призвело би у свою чергу до відповідних штрафів і санкцій за недорахування коштів до державного бюджету. «Калинка» понесла би серйозні збитки і, можливо, через рік їй загрожувало би банкрутство.

Хоча користувачі контейнерів не згодні з таким рішенням через значне зростання витрат, керівництво «Калинки» запевняє, що старатимeться розпоряджатися коштами грамотно та спрямовувати їх на усунення нагальних проблем ринку. Зокрема, буде вирішена проблема з електропостачанням і заторами на вул. Калинівській. Найближчим часом обіцяють також побудувати автостанцію.

Дмитро АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *