Парад металобрухту: в Києві триває виставка знищеної російської техніки

Окупант вірив, що за декілька днів пройде парадом у центрі нашої столиці. Сьогодні на Хрещатику можна побачити цей «парад». Доказ, що ворожа техніка може з’явитися в центрі Києва тільки в такому вигляді. Спалена, зруйнована та знищена, – зі звернення Володимира Зеленського на День Незалежності України.

У Києві на Хрещатику від 21 серпня триває виставка знищеної ворожої техніки.

Головною вулицею столиці стоять експонати всеможливих видів російських військових засобів: від БТР-ів до ракетних комплексів, ракет чи станції перешкод радіопідривникам. Загалом там можна побачити близько 70 одиниць техніки ворога. Деякі з них стали здобутками Національного військово-історичного музею України.

Щодня на експозицію приходять подивитися багато людей. Серед її гостей не тільки українці, а й іноземці. Окрім української мови можна почути чимало інших, в тому числі вигук «Looks like victory!» (пер. «Виглядає, як перемога»!»)  англійською від одного з відвідувачів виставки.

З батьками на Хрещатик приходять подивитись і діти, які з особливим зацікавленням намагаються роздивитись усе якнайкраще, не покладаючи спроб залізти всередину техніки, незважаючи на заборону.

24 серпня, на День Незалежності України цей «парад» відвідав прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон разом з президентом України Володимиром Зеленським.

Трохи далі, поруч із Монументом Незалежності є меморіал загиблих героїв за час війни «Flags of  the fallen» (пер. «Прапори полеглих»). Кожен охочий може придбати маленький прапорець, написати на ньому ім’я загиблого захисника і додати до меморіалу.

Окрім цього, поруч лежить коробка з книгою, куди можна написати історію втрачених близьких людей.

 

Анастасія Калькутіна, студентка, Київ – Чернівці

Фото авторки

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *