Вигідніше за свиней: в Україні почали вирощувати індостраусів

 

 

 

Індострауси – гібридний вид,який виводять,схрещуючи страусів та індиків, пише регіональна газета expres.ua. За словами фермерів,ці птахи їдять менше, ніж кури-бройлери.
Вирощувати таку птицю значно простіше,ніж вигодувати свиню. Індострауси невибагливі в їжі,хіба що в перший місяць за ними потрібно уважно доглядати.
Годувати птахів треба пшеницею,висівками, а також вареною картоплею. Індостраус їсть вдвічі менше, ніж курка-бройлер. Через 4 місяці птах важить до 22 кг, чистого м’яса – приблизно 18 кг з кожного.
Для порівняння: щоб виростити свиню,знадобиться рік. За порося віддасте 400 – 600 грн,на його вигодовування в місяць знадобиться в середньому мішок комбікормів (200 грн), плюс картопля,молоко.В цілому,за приблизними підрахунками,виходить мінімум 3000 грн. Отримуємо приблизно 100 кг м’яса і сала, а роботи – на весь рік. Тоді як на 10 індостраусів (одне пташеня коштує 140 грн) треба два мішки крупи в місяць (400 грн), і вже через 4& місяці маємо 150-180 кг дієтичного та екологічно чистого м’яса.
Нагадаємо,в Україні через cпалахи африканської чуми свиней (АЧС) стрімко падає поголів’я цих тварин. Фермери заявляють про нерентабельність виробництва іпідвищують ціни на м’ясо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *