Індострауси – гібридний вид,який виводять,схрещуючи страусів та індиків, пише регіональна газета expres.ua. За словами фермерів,ці птахи їдять менше, ніж кури-бройлери.
Вирощувати таку птицю значно простіше,ніж вигодувати свиню. Індострауси невибагливі в їжі,хіба що в перший місяць за ними потрібно уважно доглядати.
Годувати птахів треба пшеницею,висівками, а також вареною картоплею. Індостраус їсть вдвічі менше, ніж курка-бройлер. Через 4 місяці птах важить до 22 кг, чистого м’яса – приблизно 18 кг з кожного.
Для порівняння: щоб виростити свиню,знадобиться рік. За порося віддасте 400 – 600 грн,на його вигодовування в місяць знадобиться в середньому мішок комбікормів (200 грн), плюс картопля,молоко.В цілому,за приблизними підрахунками,виходить мінімум 3000 грн. Отримуємо приблизно 100 кг м’яса і сала, а роботи – на весь рік. Тоді як на 10 індостраусів (одне пташеня коштує 140 грн) треба два мішки крупи в місяць (400 грн), і вже через 4& місяці маємо 150-180 кг дієтичного та екологічно чистого м’яса.
Нагадаємо,в Україні через cпалахи африканської чуми свиней (АЧС) стрімко падає поголів’я цих тварин. Фермери заявляють про нерентабельність виробництва іпідвищують ціни на м’ясо.