На Кіцманщині у ставку загинуло 12 тон риби

У ставку на  території села Южинець Кіцманського району почалась масова загибель риби, – повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Підприємець, який орендує цей ставок, займається вирощуванням риби для подальшої реалізації. Він і звернувся в службу ветеринарної медицини для встановлення причин загибелі риби. Експертами встановлено низький рівень розчинного кисню у ставковій воді (0,4-0,8 мг/л, норма 4-6 мг/л), що могло бути причиною загибелі риби.

Після проведення заходів по збагаченню води киснем – загибель риби припиналась,  зібрану рибу в кількості 12 тон в присутності працівників відділу ветеринарної міліції захоронено на скотомогильнику, що знаходиться на території села Ставчани Кіцманського району. Місце збору мертвої риби та місце захоронення були знезаражені.

На даний час проводяться бактеріологічні, радіологічні та хіміко-токсикологічні дослідження загиблої риби, з метою виключення отруєння, інфекційних та інвазійних хвороб.  Дане питання перебуває на контролі відділу ветеринарної міліції УМВС України в Чернівецькій області.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *