Українцям брешуть…

Колонка редактора 

І подібне відбувається на всіх рівнях – знизу догори. А точніше – згори аж до низу. Бо риба, як відомо…

Найпершим бреше уряд, уражений вірусом некомпетентності та безвідповідальності. Він декларує безкоштовні лікування та ПЛР-тестування, запевняє, що мобільні бригади приїжджають до помешкань хворих українців брати аналізи на COVID-19.

Принаймні все це озвучив прем’єрміністр України Денис Шмигаль у вівторок 17 листопада під час виступу у Верховній Раді, коли звітував про ситуацію з коронавірусом в Україні, використання коштів, спрямованих на боротьбу з СOVID-19 та причини запровадження карантину вихідного дня. А ще прем’єр хвалився, що гроші на кисень були виділені ще місяць (!) тому. А чому не в березні чи квітні, під час першого локдауну, дозвольте запитати? Адже кошти на це були і є на рахунку ковідного фонду ще відтоді.

Одне слово, нам кажуть одне, роблять друге, а думають третє. Чому? Бо наша українська держава має поки що два великих ґанджі: відсутність у керівництві людей, які опікувалися б пересічними громадянами, а не власними кишенями, та брак чесних лідерів, здатних узяти на себе відповідальність за країну та її народ.

От ніяк не можу збагнути ще одну річ: чому добровольці, які за підтримки волонтерів врятували нас 2014 року, потім розтеклися різними продажними партіями, які просто експлуатують їхній авторитет – і не більше. Чому не створили власну політичну силу? Адже довіра до них була найвищою у суспільстві! Та оскільки так, на жаль, не склалося, нині маємо те, що маємо…

Людмила ЧЕРЕДАРИК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *