«Дивлячись на небо, ми бачимо не самі зірки, а тільки світло, яке дійшло до нас може і через тисячі, мільйони років», – Едуард Кузнєцов…

4 жовтня стартує Всесвітній тижень космосу (World Space Week) для відзначення внеску космічної науки і технологій у поліпшення умов життя людини на Землі.
4 жовтня – 147-а річниця від дня заснування Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича. Alma Mater – 147!
4 жовтня 2022 року у Мармуровій залі ЧНУ ім. Юрія Федьковича відбулося урочисте нагородження і вітання з присвоєнням звання «Почесний доктор Honoris causa Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича» першому віце-президенту Аерокосмічного товариства України Едуарду Івановичу Кузнєцову.

Е.І.Кузнєцов – Почесний доктор Honoris causa Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича

Едуард Іванович Кузнєцов – ветеран ракетно-космічної галузі, який стояв біля витоків створення ДКАУ, беззмінний заступник чотирьох Генеральних директорів НКАУ, радник п’ятьох голів ДКАУ, голова Громадської ради при ДКАУ, перший віце-президент Аерокосмічного товариства України. З ім’ям Е.І.Кузнєцова пов’язані: формування космічного відомства країни і галузі, підготовка польоту в космос першого космонавта України Леоніда Каденюка, заключення перших міжнародних контрактів за проектами «Морський старт» і «Дніпро», успішне проходження через парламент космічних програм і законодавчих актів, участь України в світових авіакосмічних салонах і форумах, проведення міжнародних переговорів на найвищих рівнях, підписання двосторонніх документів про співпрацю з провідними космічними країнами і міжнародними організаціями.

Нагороди: орден «За заслуги» ІІІ ступеня (2005); Заслужений працівник промисловості України (1998); «Почесний працівник космічної галузі України» (2001); «Ветеран космічної галузі України» (2005); Державна премія України в галузі науки і техніки (1999); офіцер ордена Франції «За заслуги» (2010).

Едурд Іванович не просто крокує з часом, а і випереджає його. Бажаємо завжди бути на часі, бути з космосом, натхнення, нових звершень і перемог!

Vivat Academia,
Vivant professores!
Vivat membrum quodlibet,
Vivant membra quolibet
Semper sint in flore!

Хай живе Академія!
Хай живуть професори!
Хай живе кожен зокрема!
Хай живуть всі разом!
Хай завжди вони процвітають!

©Чернівецький міській центр УМАКО «Сузір’я»,
фото Тетяни Спориніної

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 коментарі “«Дивлячись на небо, ми бачимо не самі зірки, а тільки світло, яке дійшло до нас може і через тисячі, мільйони років», – Едуард Кузнєцов…”