Чи можна подолати дефіцит бюджету Сил оборони без підвищення податків для людей?

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко переконана, що так, поповнити доходи оборонного бюджету можна, не підвищуючи податки для українців. Для цього треба мати знання, політичну волю та вміти управляти країною.

Вона розкритикувала законопроєкт про чергове підвищення податків, який намагається протягти провладна більшість, щоб за рахунок людей поповнити бюджет для фінансування армії.

Є пряма підозра, що фінансовий ресурс для армії, запланований на рік, витратили за пів року внаслідок гігантської корупції та такого ж за масштабами непрофесіоналізму, а тепер планують закрити цей провал додатковими податками з людей, – зазначила Юлія Тимошенко у своєму відео на Youtube.

Як уже повідомлялося, «Батьківщині» вдалося завадити владі ухвалити закон про збільшення податків, однак лідерка фракції допускає, що влада не відмовилася від ідеї виправити власні помилки коштом працюючих людей і ФОПів. Тому колишня прем’єрка спільно з командою розробили ефективний план наповнення бюджету перемоги без збільшення поборів з людей.

Збільшення податків, за її словами, не вирішить  проблему фінансування армії: «Це принесе лише 30 мільярдів в бюджет при потребі 500 мільярдів». Відтак, необхідно шукати ефективні джерела фінансування оборонного бюджету. Для цього необхідно:

Створити рівні умови оподаткування для всіх і припинити «кришувати» тіньову економіку, це дасть до бюджету додаткові 700 мільярдів гривень.

Змінити модель роботи Нацбанку України, це дасть бюджету додаткові 100 мільярдів гривень.

Навести лад з контрабандою на митниці та стягувати податки з грального бізнесу (40 мільярдів гривень щорічно).

Ініціювати отримання доходів від заморожених активів РФ, що дасть бюджету додаткові 140 мільярдів гривень.

Почати переговори задля списання зовнішніх державних боргів України, це дасть бюджету додаткові 70 мільярдів гривень.

«Я вкотре повторюю – ми завжди готові допомогти. У нас професійна команда, яка здатна попунктно розказати, як управляти країною, економікою, як вести переговори та і взагалі працювати на благо людей, а не жахати їх черговими підвищеннями податків, цін, тарифів чи якихось ще «новацій», – резюмувала Юлія Тимошенко.

Ba.org.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *