Благодійність «по-новому»: вкрав у дітей – дав на музей: “Дружина президента Порошенка бере участь у розкраданні коштів нужденних дітей”

Сім’я Порошенка організувала механізм грошових махінацій на благодійних пожертвуваннях, про це написав на своїй сторінці у ФБ Екс-депутат від Блоку Юлії Тимошенко і екс-заступник Глави Адміністрації Президента часів Януковича:

«Гадаю, я знайшов пояснення, навіщо 17 листопада сім’я Порошенка показала всім вирізаний з картонки купон про нібито виділення музею своєї революції незначної доброчинної допомоги. Здається, ця пафосна дія була спрямована на послаблення іншого інформаційного сигналу, оприлюдненого на три дні раніше, 14 листопада, у авторитетному західному виданні «Luxembourg Herald», коли журналісти звинуватили сім’ю Порошенка у розкраданні доброчинних коштів, призначених для дітей-інвалідів…».

Аби не покладатися на переказ пана Портнова, «Версії» розшукали за його посиланням http://luxherald.com/1459-president-poroshenkos-wife-involved-looting-money-needy-children.html першоджерело – статтю в «Luxembourg Herald». І зробили український переклад для нашого читача:

Дружина президента Порошенка бере участь у розкраданні коштів нужденних дітей”  

Марина Порошенко, дружина Президента України Петра Порошенка, може брати участь у розкраданні коштів, наданих в рамках міжнародної гуманітарної допомоги Україні з європейських країн і США на підтримку дітей-інвалідів. Про це свідчать матеріали, надані журналістам одним з чиновників міністерства юстиції. Йдеться про десятки чи навіть сотні мільйонів доларів, наданих для дітей-інвалідів  Міжнародним фондом Джорджа Сороса «Відродження».

Механізм «накопичення» досить простий: реєстрація різних благодійних організацій у різних регіонах України із подальшим збиранням пожертвувань, в основному від міжнародних благодійних організацій, волонтерських організацій та окремих осіб.

Цю діяльність патронує Марина Порошенко, дружина Президента, яка особисто «контролює» грошові вливання до цих фондів і бере активну участь у їхніх медіа-акціях. Водночас Ростислав Павленко, заступник голови Адміністрації Президента, відповідає за залучення грошей до цих фейкових фондів. Після презентації «програм допомоги» для ЗМІ гроші з цих фондів переказуються на рахунки комерційних компаній, із офшорними й закритими фондами включно.

Джерело з Міністерства юстиції України надало журналістам пакет документів про діяльність благодійного фонду «Сильна Україна» з Олександром Васильовичем Горобчуком, засновником та директором. Ця людина, ймовірно, є просто номінальним очільником, бо, за відомостями Пенсійного фонду України, він був безробітним від 2011 року.

2016-го Марина Порошенко постійно брала участь у благодійних акціях, організованих благодійним фондом «Сильна Україна» (докладніше тут: http://reporter-ua.com/2016/05/17/291698_supruga-prezidenta-vruchila-televizor-volonteram-soldatskogo-privala) (Як бачимо, йдеться не лише про «дитячі», але й про волонтерські кошти для бійців» – Ред.).

 

«Порошенко поспішає: військова корупція приносить гроші Порошенку й забирає людські життя, а президент робить вигляд, що він не має нічого спільного з корупцією» – «Frankfurter Allgemeine Zeitung»

 

Тільки 2016-го «Сильна Україна» взяла участь у багатомільярдних привласненнях. За словами джерела з Мін’юсту, після того, як гроші з фонду виведені, «Сильна Україна» зараз… перебуває в стадії ліквідації. І голова ліквідаційної комісії  – все той же Олександр Васильович Горобчук.

Корупційні дії, здійснені сім’єю Президента України, зараз досліджуються європейськими журналістами. Зокрема, в матеріалі «Frankfurter Allgemeine Zeitung» говориться про те, що «Порошенко поспішає: військова корупція приносить гроші Порошенку й забирає людські життя, а президент робить вигляд, що він не має нічого спільного з корупцією». Головне в цій публікації – роз’яснення німецьким читачам, хто такий «смотрящий», справедливо називаючи одного з партнерів Президента Порошенка цим словом. В Україні «смотрящий» означає, що особа контролює переказ грошей з державного бюджету на офшорні рахунки від імені лідерів країни. Своєю чергою, «Deutsche Welle» зробила сатиричний мультфільм із персонажем, який виглядає як президент України Петро Порошенко.

Крім того, 5 листопада журналісти 67 країн водночас оприлюднили розслідування на підставі документів офшорних юридичних фірм. Матеріали отримали від  анонімних джерел «Suddeutsche Zeitung», яка поділилися інформацією з Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів із 96 медіа-компаній у цілому світі. Раніше Президент України запевняв, що його офшорна компанія «Prime Asset Partners» була створена для передачі його кондитерського бізнесу «сліпому трасту» (довірчому фондові, посадові особи якого мають право розпоряджатися наданими коштами на свій розсуд – ред.). Проте слідчі вважають, що офшори Порошенкові потрібні для мінімізації податків від продажу продукції «Рошен», а не для «сліпого трасту».

Українські журналісти, їхні європейські колеги та міжнародне співтовариство дивуються, чому Марина Порошенко, дружина Президента, бере участь у крадіжці грошей, призначеної для дітей-інвалідів, коли Петро Порошенко є найбагатшою людиною і має мільярд доларів на офшорах. Дрібничка для Марини Порошенко. Та, мабуть, жодні гроші не є дрібничкою для сім’ї президента. Навіть ті, які пахнуть солдатською кров’ю та горем нужденних дітей».

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *