Чому американський актор Шон Пенн звернувся до мільярдерів світу із закликом придбати для України 12 винищувачів

Йдеться про винищувачів, які переважали би за технічними характеристиками російську військову авіацію.

Пенн просить мільярдерів витратити 300 мільйонів доларів і придбати для України дві ескадрильї винищувачів F-15 чи F-16, які мали б якісну перевагу над російськими винищувачами Су та МіГ.

Також він закликає придбати для України системи для протиракетної оборони на 200 мільйонів доларів, що разом би склало півмільярда доларів.

Водночас актор визнає, що, окрім придбання самих винищувачів, знадобляться додаткові витрати на утримання цих літаків та їхній ремонт.

Чому це необхідно, пояснює наступна  інформація про міфи та реальність щодо захисту неба над Україною. Йдеться про спростування повітряними  силами ЗСУ некоректної інформації, яку публікують ЗМІ.

Міф: Успіхів України на землі достатньо для перемоги.

Правда: Перевага в повітрі – вирішальний фактор у цій війні. Домінування високо над землею означає швидке та точне ураження військ супротивника.

 Міф: Повітряні сили ЗСУ мають зброю для ефективного захисту від росії.

Правда: російські ВКС мають суттєву перевагу над українськими, їм доступні сучасніші радари та ракетні технології. Повітряні сили ЗСУ не можуть повністю закрити небо над Україною. 

Міф: «Стінгери» чи інші ПЗРК компенсують нестачу техніки Повітряних сил ЗСУ.

Правда: Для успішного протистояння російській авіації Україні необхідні і винищувачі, і зенітні ракетні комплекси середнього і дальнього радіусів дії.

Міф: США та НАТО надають Україні необхідну зброю. Союзники роблять усе можливе, окрім безпосередньої участі у війні.

Правда: Союзники не відповіли на заклик України про надання засобів ППО (винищувачів та ЗРК).

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *