Злочини, пов’язані з незаконним перетином держкордону, – у фокусі уваги правоохоронців

За час війни, починаючи з 24 лютого, 78 військовозобов’язаних громадян намагались перетнути державний кордон поза пунктами пропуску з території Чернівецької області до Румунії чи Молдови. Про це повідомив керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський .

Організатори незаконного переправлення встановлені. Їм повідомлено про підозру за ст. 332 КК України та обрано запобіжні заходи.

Затримано громадян призовного віку, які надавали співробітникам Держприкордонслужби неправомірну вигоду за сприяння у незаконному перетині кордону.

Загальна сума всіх вилучених неправомірних коштів сягає понад 220 тис. грн. Вирішуємо питання щодо їх передачі на підтримку ЗСУ.

Зросла кількість підроблення та використання підроблених офіційних документів з метою виїзду за кордон. Зареєстровано 25 кримінальних проваджень.

При спробі перетину кордону військовозобов’язані пред’являли довідки з ознаками підробки про виключення з військового обліку за станом здоров’я. Також прикордонники виявляли випадки використання підроблених паспортів громадян іноземної держави, свідоцтв про народження трьох і більше дітей.

За фактом ухилення від призову на військову службу в області зареєстровано 29 проваджень.

Невідворотність покарання працює – працюють правоохоронці. Як і вся країна, ми злагоджені та мобілізовані, наголосив очільник прокуратри.

Слава Україні!

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *