Науковці в Ірландії, Великій Британії та Китаї знайшли продукти, здатні знижувати ризик розвитку раку кишечнику, передає The Irish Times. З’ясовано, що щоденне споживання 74 г цибулі ріпчастої зменшує ймовірність виникнення пухлин на 79%. Такі ж властивості мають зелена цибуля, цибуля шалот (або сороказубка, кущівка; вона запашніша, частіше використовують її зелену частину) і часник. Фахівці пояснюють цілющий ефект тим, що в цих рослинах міститься аліцин – речовина, що позбавляє клітини вільних радикалів. Лікарі радять споживати цибулю та часник, не піддаючи їх термічній обробці, адже корисні властивості продуктів знижуються від тепла в рази. Для покращення стану кишечнику варто починати день склянкою теплої води, масажувати живіт після їжі і споживати якнайменше солодощів.
Вам також може сподобатися
Бджоли-наркомани
2008-го до 600-річчя Чернівців рішенням міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука місту було подаровано бульдозер. Однак 15 січня цього року міністр своїм наказом зобов’язав вилучити цей бульдозер
Дві нагороди здобув буковинець Віктор Мігалчан на Чемпіонаті України з традиційного ушу: срібну нагороду – виступаючи зі стилем тай цзи цюань (кулак […]
Цьогоріч відзначаємо 613-у річницю від першої письмової згадки про Чернівці. 1 жовтня: EcoFest “Україно люба, диво калинове”. Території ЗЗСО та прилеглі сквери. […]