Науковці в Ірландії, Великій Британії та Китаї знайшли продукти, здатні знижувати ризик розвитку раку кишечнику, передає The Irish Times. З’ясовано, що щоденне споживання 74 г цибулі ріпчастої зменшує ймовірність виникнення пухлин на 79%. Такі ж властивості мають зелена цибуля, цибуля шалот (або сороказубка, кущівка; вона запашніша, частіше використовують її зелену частину) і часник. Фахівці пояснюють цілющий ефект тим, що в цих рослинах міститься аліцин – речовина, що позбавляє клітини вільних радикалів. Лікарі радять споживати цибулю та часник, не піддаючи їх термічній обробці, адже корисні властивості продуктів знижуються від тепла в рази. Для покращення стану кишечнику варто починати день склянкою теплої води, масажувати живіт після їжі і споживати якнайменше солодощів.
Вам також може сподобатися
Представники всіх націй і народностей планети 21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО 17 […]
Останні років шість буковинське село Мамаївці на Кіцманщині на один-два весняні тижні стає місцем паломництва безлічі шанувальників природної краси. Родина місцевого підприємця […]
Лікарні в Україні офіційно можуть виставити рахунок за лікування. Існує 39 медичних послуг, за які державні та комунальні медустанови можуть брати […]
42 депутати Чернівецької міської ради таємним голосуванням проголосували за дострокове припинення повноважень міського голови Миколи Трохимовича. Вчора відбувся мітинг на підтримку обраного […]