Науковці в Ірландії, Великій Британії та Китаї знайшли продукти, здатні знижувати ризик розвитку раку кишечнику, передає The Irish Times. З’ясовано, що щоденне споживання 74 г цибулі ріпчастої зменшує ймовірність виникнення пухлин на 79%. Такі ж властивості мають зелена цибуля, цибуля шалот (або сороказубка, кущівка; вона запашніша, частіше використовують її зелену частину) і часник. Фахівці пояснюють цілющий ефект тим, що в цих рослинах міститься аліцин – речовина, що позбавляє клітини вільних радикалів. Лікарі радять споживати цибулю та часник, не піддаючи їх термічній обробці, адже корисні властивості продуктів знижуються від тепла в рази. Для покращення стану кишечнику варто починати день склянкою теплої води, масажувати живіт після їжі і споживати якнайменше солодощів.
Вам також може сподобатися
6 серпня 2024-го у Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки у рамках проєкту SARDAK.UA «Не скину тя, мій сардаче», з нагоди […]
Cьогодні, 11 липня, Державне бюро розслідувань (ДБР) провело обшуки у будинку голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, за його місцем служби […]
З вересня ставки акцизу на коньяк можуть зрости на 70% – до 45,87 грн. за літр 100%-го спирту. Відповідний проект закону, ініційований […]
Лимонник, який називають ще «лимонник китайський», схожий на дерев’янисту ліану. Рослина із специфічним запахом, з якої на зиму опадає листя. У Китаї […]