Науковці в Ірландії, Великій Британії та Китаї знайшли продукти, здатні знижувати ризик розвитку раку кишечнику, передає The Irish Times. З’ясовано, що щоденне споживання 74 г цибулі ріпчастої зменшує ймовірність виникнення пухлин на 79%. Такі ж властивості мають зелена цибуля, цибуля шалот (або сороказубка, кущівка; вона запашніша, частіше використовують її зелену частину) і часник. Фахівці пояснюють цілющий ефект тим, що в цих рослинах міститься аліцин – речовина, що позбавляє клітини вільних радикалів. Лікарі радять споживати цибулю та часник, не піддаючи їх термічній обробці, адже корисні властивості продуктів знижуються від тепла в рази. Для покращення стану кишечнику варто починати день склянкою теплої води, масажувати живіт після їжі і споживати якнайменше солодощів.
Вам також може сподобатися
Маємо багато запитань, стосовно операцій з іноземною валютою, які сьогодні можуть здійснювати українці – як на території країни, так і закордоном. Підготували […]
На прилавки магазинів хлинули торішні морозиво, топінги і йогурти. Виробники та постачальники, користуючись неуважністю продавців, збувають через них прострочений товар. Особливо небезпечним […]
До Ужгорода на авто поїздом
Сьогодні, 15 березня, з нагоди Дня українського добровольця голова Чернівецької обласної ради нагородив Андрія Пуздряка та Сергія Скальда, повідомила пресслужба облради. […]