Науковці з Фонду Лікарні королеви Єлизавети й Університету Східної Англії дійшли висновку, що нестача вітаміну може збільшити ризик смерті від коронавірусу. Результати дослідження з’явилися у квітні на порталі Research Square.
Фахівці визначили середні рівні вітаміну D у мешканців 20 країн Європи. Потім ці цифри порівняли із статистикою захворюваності та смертності від COVID-19 – і з’ясували: Що нижчий середній рівень вітаміну D у країні, то вища летальність від коронавірусу.
«Особливо низький рівень зафіксований у жителів Іспанії, Італії та Швейцарії», – наводиться у дослідженні.
На користь своєї версії науковці також навели приклад, що найчастіше від коронавірусу гинуть літні люди, саме в цієї категорії пацієнтів зазвичай низький рівень вмісту вітаміну D у крові.