Реалізація права на судовий захист – 0 800 213 103

Конституція України гарантує громадянам право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

 

 

Цей безкоштовний номер варто запам’ятати: це єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги. За ним можна цілодобово отримати консультацію з правових питань, а також з будь-якого питання, що стосується допомоги адвоката за рахунок держави.

Дзвінки на зазначену лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах країни є безкоштовними та приймаються цілодобово.

Нагадаю, хоча суди спеціалізуються на розгляді цивільних, кримінальних, господарських, адміністративних справ, а також справ про адміністративні правопорушення, головне завдання, що стоїть перед усіма без винятку судами – це захист прав і законних інтересів людей від будь-якого свавілля як з боку інших осіб, так і з боку державних органів.

Гарантією створення рівних можливостей для доступу громадян до правосуддя є безоплатна вторинна правова допомога. Вона включає *послуги захисту; *представництво інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; *складення документів процесуального характеру.

Реалізується це право через центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та адвокатів, які залучаються для цього: Вижницький (м. Вижниця, вул. Українська, 100-Б), Кельменецький (смт. Кельменці, вул. Довженка, 9), Чернівецький (м. Чернівці, вул. Університетська, 1), або через бюро правової допомоги, які функціонують у кожному районі області.

Зазначені центри забезпечують безоплатну вторинну правову допомогу у цивільних та адміністративних справах, а також захист прав та інтересів потерпілих і свідків в кримінальних провадженнях. А для отримання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях (окрім зазначених вище) звертайтеся до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області (м. Чернівці, вул. Аксенина, 5).

Жанна ПАТЄХІНА, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної

 вторинної правової допомоги у Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *