Разом – до переможного травня!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Подружжя підполковників у відставці – Любові Марківни та Федора Харлампійовича МОРГУНЕНКІВ – уперше не взяло участі в урочистостях, присвячених 9 травня: здоров’я вже не те і вік солідний. Хоча раніше на лавці ветеранів зустрічалися 84 об’єднаны у Спілку фронтовики – мешканці Новодністровська. І нині Любов Моргуненко звернулася з вітальними словом до своїх земляків: не могла інакше – що не кажи, 70-та річниця Перемоги! Тільки це був аудіозапис, зроблений напередодні.
А чи не це так вразило новодністровців, які, не побачивши свою Любу біля мікрофону, мабуть, усвідомили, що плин невблаганного часу вже забрав із собою практично всіх творців перемоги.
…Моргуненки пройшли війну від перших її днів до переможного травня 1945. У парі щасливо живуть від жовтня 1944-го. Любов Марківна, якій нині 92, була військовим водієм «Студебеккера» 28 полку Ставки Верховного головнокомандувача, має 8 бойових нагород. 98-річний Федір Харлампійович – кавалер 11 нагород.
Пізніше будували Камську, Воткінську і Черкейську гідроелектростанції. І вже 40 років минуло, як пов’язали свої долі з Новодністровськом. Моргуненки мають двох доньок, трьох онуків і трьох правнуків.
Інна ГОНЧАР, фото Вадима РЕВУЦЬКОГО
На знімку: Моргуненки з онуком (фото з архіву місцевої редакції).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *