Олександр Фищук нагородив переможців світових чемпіонатів з технічних видів спорту,  що проходили цими вихідними на Буковині

5-6 травня на Буковині відбулися змагання світового рівня з технічних видів спорту.

На міжнародній трасі «Суперкрос» у рамках IV етапу чемпіонату світу на мотоциклах з колясками та III етапу чемпіонату Європи на квадроциклах зустрілися спортсмени з  Австрії, Великої Британії, Голландії, Швейцарії, Швеції, Німеччини, Бельгії, Франції, Естонії, Люксембургу, Данії, Фінляндії, Литви, Латвії, Чехії, Норвегії, Польші, Молдови, Нової Зеландії та України. Захід такого рівня уперше проходив в Україні. І це сталося  завдяки тому, що минулорічний світовий чемпіонат з мотокросу в Чернівцях був визнаний міжнародним журі одним із найкращих.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук наголосив, що подібні змагання є непересічною подією у спортивному житті не тільки нашої області, але й України. «Сьогоднішня спортивна подія є чудовою можливістю для Буковини відзначитися на спортивній і туристичній мапах Європи та світу», – наголосив очільник виконавчої влади краю.

По завершенню захопливих змагань Олександр Фищук нагородив переможців IV етапу чемпіонату світу на мотоциклах з колясками та чемпіонату Європи на квадроциклах. Перше місце у чемпіонаті світу з мотокросу на мотоциклах з колясками здобув екіпаж Марвіна Ванлучена і Бена Ван Ден Богарта (Бельгія-Голландія). Друге місце  посіли Коен Херманс та Ніколя Муссет (Голландія-Франція). Третє місце вибороли Стюарт Браун та  Джо Міллард з Великої Британії.

У чемпіонаті Європи з мотокросу на квадроциклах переміг гонщик Кевін Саар з Естонії, другим став Крістофер Твераен з Норвегії, а третім – Гаррі Волкер з Великої Британії.

Що ж до результатів України, то найкращий результат показав Руслан Волобуєв – 8 місце, буковинський спортсмен Ігор Фрунзе посів 10 місце.

Прес-служба ОДА

 

Від редакції: Подібні змагання рідко проходять без аварій. Цього разу  травмувався член литовського екіпажу голландець Етьєн Бакс. На перегонах мотоциклів із колясками його екіпаж занесло й транспорт перекинувся. Водія частково накрило мотоциклом, він одразу не зміг підвестися і був травмований ще кількома мотоциклами. Екіпаж, що потрапив до аварії, був фаворитом перегонів. Травмований зараз у чернівецькій лікарні швидкої допомоги. У нього перелом лівого плеча.

Столиця Буковини невипадково зажила слави світового центру мотокроссу, а траса «Суперкрос» має прихильність найкращих мотокросменів планети, яких у нинішніх змаганнях зібралося понад сотню. Й десятки тисяч вболівальників спостерігали за безкомпромісною боротьбою найкращих мотокросменів світу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *