До міжнародного дня котів: хто з пухнастиків найдорожчий?

 

У міжнародний день котів публікуємо ТОП-10 найдорожчих порід пухнастих домашніх улюбленців.

10 МІСЦЕ – РОСІЙСЬКА БЛАКИТНА  

На десятому місці в рейтингу найдорожчих порід котів  Російська блакитна. Це – одна з найпопулярніших порід короткошерстих кішок, що веде своє походження від кішок давніх слов’ян. Порода стала відома в 1893 році, коли англійська заводчиця Карен Кокс вивезла з Архангельська двох блакитних кошенят. Головна відмінна риса породи — коротка шерсть блакитного кольору з красивим сріблястим відливом. Представники цієї породи добрі, слухняні, миролюбні кішки, але іноді можуть бути впертими і волелюбними. Вартість улюбленця такої породи 400-2000 доларів.

У міжнародний день котів публікуємо ТОП-10 найдорожчих порід пухнастих домашніх улюбленців.

9 МІСЦЕ – СЕРЕНГЕТІ 

На дев’ятому місці у списку дороговизни знаходиться Серенгеті – порода домашніх кішок, виведена в 1994 році у Каліфорнії в результаті схрещування бенгальської та орієнтальної кішок. Свою назву отримала на честь місця проживання сервала – заповідника Серенгеті, Танзанія. Середня вага серенгеті становить 8-12 кг. Вони мають великі вуха, плямисте забарвлення і дуже довгі ноги. Їх можна охарактеризувати як витончених, рухливих, грайливих, комунікабельних та мирних тварин. Вартість котів цієї породи становить 600-2000 доларів.

8 МІСЦЕ – ЕЛЬФ

На восьмому місці за вартістю знаходиться Ельф – молода порода кішок, перші представники якої були виведені в США у 2006 році. В селекційній роботі брали участь американські керли і канадські сфінкси, в результаті чого виникла незвичайна порода безшерстих кішок із загнутими вперед вухами. Ельфи дуже дружелюбні, розумні, веселі, товариські, допитливі і віддані створення. Такий унікальний улюбленець обійдеться господарям приблизно у 2000 доларів.

7 МІСЦЕ – ТОЙГЕР

Сьоме місце у рейтингу вартості посідає Тойгер – велика порода кішок, своїм зовнішнім виглядом нагадує тигрів, була виведена в США в 1993 році, а офіційне визнання отримала в 2007 році. Авторка породи стверджує, що порода іграшкових тигрів була розроблена для того, щоб надихнути людей дбати про збереження тигрів у дикій природі. Попри назву, розмір у тойгерів не дуже іграшковий: середня вага дорослої особини становить 7-10 кг. Тойгер має спокійний темперамент і легко піддається навчанню. Вартість міні-тигра варіюється в межах 500-3000 доларів.

6 МІСЦЕ – АМЕРИКАНСЬКИЙ КЕРЛ

Шостим у списку дороговизни є Американський керл – порода короткошерстих і напівдовгошерстих кішок. Прославилася ця порода своїми незвичайними вухами, кінчики яких загорнуті назад, немов маленькі ріжки. Що цікаво, кошенята американського керлі народжуються з прямими вушками, а закручуватися вони починають у період з 2-го по 10-й день життя. Кішки цієї породи добре пристосовуються до нових умов і неймовірно віддані своєму господареві. Ціна на кошеняти цієї породи може сягати від 1000 до 3000 доларів.

5 МІСЦЕ –БЕНГАЛЬСЬКА КІШКА

На п’ятому місці у списку дороговизни Бенгальська кішка – гібридна порода, виведена в 1980-х роках у США в результаті схрещування азіатської леопардової кішки з домашньою. Її головне достоїнство – розкішна густа шерсть леопардового забарвлення. Вага дорослої особини бенгалу становить 4-8 кг Представники цієї породи дуже товариські, розумні, активні і, незважаючи на свої коріння, зовсім не агресивні, а навпаки, дуже ніжні і чуйні тварини, швидко адаптуються до нової обстановки. У бенгальських котів є кілька характерних звичок: незважаючи на свої значні габарити, вони часто забираються на плечі господаря. Ціна бенгальської кішки варіюється від 1000 до 4000 доларів.

4 МІСЦЕ – САФАРІ 

Четверте місце за вартістю посідає порода Сафарі – рідкісна гібридна порода кішок, що виникла в результаті схрещування звичайної домашньої кішки і південноамериканського дикого кота жоффруа. Перші представники породи були виведені на початку 1970-х років у США для вивчення лейкемії. Дорослі особини в середньому важать 11 кг. Котики цієї доброзичливі, врівноважені та енергійні. Вартість кішок цієї породи коливається в межах 4-8 тисяч умовних одиниць.

3 МІСЦЕ – КАО-МАНІ 

На третьому місці у рейтингу дороговизни Као-мані – порода кішок тайського походження, яка має давній родовід, налічує кілька століть. Головна відмінна риса цієї кішки – білосніжна гладка шерсть і виразні очі, які можуть бути жовтими, блакитними або різнокольоровими. Као-мані мають репутацію комунікабельних, розумних, активних котиків. Ціна кошеняти цієї породи може варіюватися від 7000 до 10000 доларів.

2 МІСЦЕ – ЧАУЗИ

На другому місці Чаузи – одна з рідкісних порід домашніх кішок, яка була виведена шляхом схрещування домашньої абіссінської кішки і дикої африканської (болотна рись). Перший представник цієї породи був виведений у США наприкінці 60-х років. Середня вага дорослих особин коливається від 4 до 8 кг. Чаузи — стрункі, витончені короткошерсті кішки з довгими ногами і великими вухами. Їх можна охарактеризувати як розумних і активних тварин, не втрачають свій запал протягом усього життя. Вартість кошенят породи чаузи найвищого класу становить 8-10 тисяч доларів.

1 МІСЦЕ – САВАННА

Перше місце дороговизни у кішки породи Саванна – найдорожча з нині існуючих порід кішок, виведена шляхом гібридизації африканського сервала і домашньої кішки. Розведенням цієї породи в США почали займатися ще на початку 1980-х років, а перші два кошеняти з’явилися на світ в 1986 році. Вага саван може досягати 15 кг, а висота – 60 см, що робить їх найбільшою породою домашніх кішок.
Відмінні риси савани – довгі ноги, довгасте струнке тіло, великі чашовидні вуха, що дісталися від диких предків, а також густа шерсть плямистого забарвлення. Савани відомі своїм високим рівнем інтелекту, спокійним характером, допитливістю і активністю. Вони дуже добре адаптуються до життя в нових умовах, але при цьому потребують в достатньому просторі для ігор і біганини. Добре уживаються з іншими тваринами, люблять водні процедури, прогулянки на свіжому повітрі. Ціна за кошеня цієї породи може варіюватися від 4 до 22 тисяч доларів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *