Як вберегтися від застуди: три смачні рецепти народної медицини

За вікном день від дня ​​стає все холодніше, і наш імунітет може не справлятися зі своїми прямими обов’язками. Щоби допомогти своєму організму, готуватимемо спеціальні напої, які зміцнять імунну систему і спростять життя.

Обліпиховий чай. Візьміть 100-120 грамів обліпихи (свіжої чи замороженої), проваріть і протріть через сито. Додайте в чай ​​і дочекайтеся, поки напій закипить. Можна додати трохи меду для посилення ефекту й просто до смаку.

Імбирно-медовий напій. Налийте в каструлю 1,5 літра чистої води, зачекайте поки трохи нагріється і додайте 1 очищений корінь імбиру. Доведіть до кипіння і дайте охолонути. Після кладемо мед за смаком, цедру лимона і одну паличку кориці. Перед вживанням дайте напою настоятися приблизно півгодини.

Журавлинно-брусничний морс. 500 грамів журавлини навпіл із брусницею подрібніть у блендері, додайте два літри води, перемішайте. Цукру додавайте до смаку й поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Якщо хочете замінити цукор медом, зробіть це, коли морс трохи охолоне: при нагріванні вище за 38 градусів корисні властивості меду руйнуються.

Смачного  – і будьте здорові!
Рецепти збирала Лідія КОСТИНСЬКА, порадниця «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *