Від цієї харчової п’ятірки не відмовляйтеся!

Багато хто дотримується різних обмежень у харчуванні – з різних мотивів. Але існують продукти, від споживання яких не можна відмовлятися за жодних умов, оскільки це може завдати дуже серйозної шкоди здоров’ю.

Яйця. У їхньому складі міститься холін, відомий ще як вітамін В4. Без нього неможливе нормальне функціонування печінки, нирок, головного мозку. До того ж, цей продукт –джерело високоякісного білка з амінокислотами й таких цінних для харчування речовин, як  вітаміни групи A, B, заліза, фосфору, селену, протиракових речовин лютеїну та зеаксантину.

Часник. У ньому міститься аліцин – речовина, здатна протистояти розвитку онкологічних утворень. Часник позитивно впливає також на серцево-судинну систему, допомагає знижувати тиск і не дає накопичуватися холестерину в крові.

Морські водорості. Споживання морських водоростей двічі на тиждень запобігає дефіциту йоду – найважливішого елемента для здоров’я щитовидної залози.

Печінка. Їсти страви з печінки слід хоча б раз на тиждень. У ній дуже багато заліза, вітаміну B12, а також міді, яка захищає організм від запалень. Крім того, до складу печінки входить гепарин, завдяки якому зменшується ризик тромбозів.

Жирна риба. Їсти її потрібно 1-2 рази на тиждень: це дозволяє задовільнити потребу організму в жирних кислотах Омега-3, які уповільнюють процес старіння і неймовірно корисні для захисту від багатьох серйозних хвороб.

Афини – чорниця. У цій ягоді міститься величезна кількість антиоксидантів – речовин, що нейтралізують вільні радикали, які руйнують клітини організму, відтак запобігають розвиткові онкологічних хвороб, атеросклерозу, хвороби Альцгеймера, повідомляє ukrhealth.net

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *