Робота в офісі: від чого захистить правильне харчування

Зайва вага

Малорухливий спосіб життя, перекуси нашвидкуруч і шкідливими харчами – чіпсами, печивом, цукерками й бутербродами – невдовзі даються взнаки. Як правило, вже після півроку роботи в офісі жінки втрачають струнку талію, а чоловіки  «придбавають» малосимпатичне черевце.

Між тим, кабінетна робота – не привід цілодобово жувати за комп’ютером. Утім, і голодувати теж. Кожна людина потребує повного набору мікроелементів, вітамінів, білків, вуглеводів та жирів. Та варто розуміти, що дози в спортсменів та бібліотекарів – кардинально різні. Тож обмежуйте «шкідливі» калорії й не харчуйтеся фастфудом. Якщо на роботі є мікрохвильова, беріть з дому не канапки чи пиріжки, а кашу, відварене м’ясо й салати. Перекушувати корисніше фруктами, а не печивом.

Купіть абонемент на фітнес або принаймні робіть ранкову зарядку. Виконуйте нехитрі вправи просто за столом. Відмовтеся від ліфту й хоча б частину дороги додому проходьте пішки.

Розлади травлення

Неправильне харчування на роботі, шкідливі перекуси рано чи пізно відбиваються на роботі органів травлення. Статистика: з трьох офісних працівників щонайменше один рано чи пізно зіштовхується із проблемами травного тракту, причому половина з них – у гострій формі. Додамо, що близько третини офісних працівників спочатку навіть не здогадуються, що проблеми з травленням у них уже почалися.

Лікарі рекомендують перш за все відмовитися від шкідливої продукції з вулиці на кшталт пиріжків, беляшів, шаурми тощо. Не харчуйтеся на ходу. Щодо кави: не купуйте сумнівні напої в автоматах, краще тримайте в офісі якісну каву й заливайте її окропом. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *