Діабет підкрадається непомітно

 

Діабет 1 типу проявляється майже раптово. За кілька днів або тижнів людина зі здорової перетворюється на інсулінозалежну. Особливо, коли йдеться про дітей.

Головними симптомами діабету є: *постійне почуття сильної спраги; *часте сечовипускання, особливо вночі; *почуття сильної втоми; *втрата ваги і м’язової маси; *свербіж у ділянці статевих органів або регулярне виникнення молочниці; *нечіткий зір через зміну форми кришталику; *повільне загоєння ран, порізів і саден.

На пізньому етапі може виникнути блювота або важке глибоке дихання. За цих небезпечних симптомів хворий потребує термінової госпіталізації.

Інший бік медалі, так би мовити, – у діабетиків рівень цукру в крові може опуститися до низьких значень. Це – гіпоглікемія, яка виникає за введення надмірної дози інсуліну або від пропущення терміну прийому їжі, при активних фізичних навантаженнях або прийомі алкоголю на порожній шлунок.

Симптоми гіпоглікемії: *відчуття тремтіння в тілі й дратівливість; *пітливість; *оніміння губ; *слабкість; *відчуття голоду; *нудота.

З гіпоглікемією можна впоратися, з’ївши або випивши щось солодке.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *