Медики визначили причини надмірного апетиту

Група дієтологів розповіла про чинники, через які людина не може відчувати себе ситою, навіть з’ївши нормальну порцію їжі. Відтак закріплюється звичка  переїдати й розвивається ожиріння.

Надто часте бажання щось з’їсти робить людей справжніми ненажерами, не здатними контролювати апетит.

Зокрема, нападам надмірного апетиту сприяє їда перед увімкнутим телевізором чи комп’ютером. Мозок людини відволікається на перегляд передачі чи знайомство з інформацією і не отримує сигналу про насичення належної сили.

Так само впливають й постійні розмови під час їди, зокрема молільником. Людина, що відволікається від тарілки на розмови, відчує себе ситою, лише коли з’їсть надто багато. 

Фахівці ще не радять класти їжу у великі тарілки та постійно намагатися з’їсти щось нове: це автоматично збільшує апетит.

Не менш шкідливо  – забивати вщент холодильник і готувати у великих кількостях. Гастрономічне багатство стимулює зір і через нього ділянки мозку, що відповідають за апетит. Коли щось і має бути в чималій кількості, то це свіжі овочі та фрукти, зазначають дієтологи. 

 А дослідники виявили генні мутації, що роблять людей схильними до ожиріння

Фахівцям з Імперського коледжу Лондона вдалося дізнатися більше про генетичні причини ожиріння. Ймовірно, відкриття вчених призведе до розробки нових методів боротьби з цим явищем. Вивчивши гени добровольців, дослідники і знайшли мутації, пов’язані з ожирінням у гені ADCY3, що і викликає ожиріння та аносмію (втрату нюху). На думку фахівців, ADCY3 впливає на гіпоталамус і гормони, що беруть участь у регулюванні апетиту. До речі, зв’язок із мутаціями в гені ADCY3 також виявили дослідники з Нідерландів і Данії.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *