До 100-річчя подвигу Героїв Крут проведуть пам’ятну виставку

29 січня виповниться 100 років як українці стримали наступ російського ворога на Київ. Бій поруч із  залізничноюї станцією Крути, у якому  майже чотири сотні київських курсантів і козаків «Вільного козацтва» протистояли 4-тисячному підрозділу більшовицького війська, дозволив оборонцям української державності на чотири дні призупинити наступ противника й організовано відійти, руйнуючи за собою колії і мости. Проявивши жертовність і героїзм заради Незалежності України, холодного січневого дня 1918 року в нерівному бою полягли зовсім юні, але нескорені захисники своєї Батьківщини.

Тоді ще ніхто не знав, що ця велика війна триваме понад 100 років. Герої Крут –  це Кіборги 1918 року! Як і 100 років тому, сьогодні молоді люди на сході України захищають її суверенність і потребують належного пошанівку.

Відтак, як повідомила  прес-служба  облорганізації  ВО «Свобода», «свободівці» Буковини до 100-річчя подвигу Героїв Крут 29 січня на Центральній площі Чернівців біля пам’ятника Тарасу Шевченку від 12:00 до 16:30 год проведуть пам’ятну виставку «Крути не маємо права забути». Адже хто не пам’ятає свого героїчного минулого, приречений на поразку. Українці ж – переможці. Були, є й будуть.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *