Ліки на вашій кухні: вартують копійки, а працюють не гірше за дорогу хімію

Ми вже писали про те, як нетрадиційно використати в побуті перекис водню. Розширюємо далі сферу використання ваших ліків.

 

Активоване вугілля

Послужить ароматизатором повітря: вугілля вбирає неприємні запахи й може поширювати приємні. Звільніть таблетки від обгорток, капніть на них кілька крапель будь-якої ефірної олії і розкладіть у пласкому посуді по квартирі.

Допомагає боротися з пліснявою та грибком: покладіть у місцях високої вологості кілька таблеток вугілля – і ймовірність появи там плісняви значно зменшиться.

Добре фільтрує воду: вугілля вбирає в себе шкідливі речовини з водопровідної води. Ви можете виготовити вугільний фільтр для води самотужки. Зшийте маленький мішечок з тонкої тканини, наповніть його вугіллям і закріпіть його на ємності, куди будете фільтрувати воду. Тільки не забувайте міняти вугілля разом з мішечком не менше разу на тиждень.
Аспірин

Видаляє плями: зі складними плямами на кшталт поту й крові аспірин впорається не гірше від спеціальних засобів. Розчиніть у склянці води 4 таблетки й нанесіть розчин на забруднені місця на 2-3 години, після чого періть звичайним чином.

Очистить ванну й раковину: розтовчіть кілька таблеток аспірину в порошок, додайте трохи миючого засобу чи рідкого мила й нанесіть на поверхню. Ванна й раковина засяють.
Позбавить засмічення в трубах: якщо вантуз не може впоратися, скористайтеся аспірином. Трохи подрібніть та вкиньте у злив 2-3 шипучі таблетки, додайте трохи оцту. Через кілька хвилин увімкніть воду й візьміть вантуз.

 

Хлоргексидин

Видалить запах із взуття. Змочіть хлоргексидином ватний диск й протріть ним взуття всередині й ззовні.

Продезінфікує кондиціонери. Розпиліть хлоргексидин поблизу входу повітря до кондиціонеру: він впорається з бактеріями й очистить пристрій. Підходить і для стаціонарних, і для автомобільних кондиціонерів.  

Почистить меблі та підлоги. Добре почистити й продезінфікувати підлогу можна й без «важкого» засобу. Додайте до води хлоргексидину – й ви легко досягнете чистоти. Можна не змивати.

 

Нашатирний спирт (розчин аміаку)

Знімає забруднення з підошви праски. Якщо ви зіпсували праску, приплавивши до її підошви синтетичну тканину, скористайтеся розчином води й нашатирю 1:1, або оцту й нашатирю 1:1. Змочіть в цьому розчині ватний диск і відтирайте праску (тільки не абразивними засобами чи наждаком).
Очищує шкіру та замшу. Сумки, рукавички, капелюшки, взуття зі шкіри та замші – усе це не можна прати, а розчин нашатирного спирту з водою добре зніме забруднення й легко видаляє масні плями. А ще таким розчином можна почистити парасольку.  
Чистить і дезінфікує щітки, гребінці, пензлики для макіяжу. Покладіть усе це на ніч у розчин нашатирного спирту з водою 1:4, а вранці промийте холодною водою. Так само освіжити можна пластмасові ґудзики.

Освіжає металеві прикраси. Срібло, золото й інші метали добре очищуються усе тим же розчином нашатирю. Протріть прикраси ваткою, змоченою в розчині, а далі – сухою м’якою тканиною.

 

«Зеленка»

Очистить воду в басейні. Літньої пори стояча вода у басейні та інших резервуарах починає «цвісти». Щоби швидко впоратися із бактеріями в ній, можна скористатися зеленкою. Треба додати флакончик засобу до відра з- водою, добре розмішати й вилити в басейн. Одного флакону достатньо на 3 кубометри води.

 

Борна кислота

Прожене гризунів та позбавить комах. Миші та пацюки не люблять запаху цього порошка. Вони уникають місць, де він насипаний. А для того, щоби позбутися домашніх комах (мурашок, прусаків), можна змішати кислоту із цукром та водою. Й покласти краплі цієї рідини у місцях скупчення комах.
Очистить унітаз. Висипте у унітаз трохи цього засобу й залиште на ніч. А вранці пошурхайте «йоржиком» та промийте.

Позбавить плісняви. Щоби вбити плісняву, треба змішати порошок борної кислоти з водою й обробити вражену поверхню. За деякий час змити. Якщо з першого разу ефект не домоглися, повторіть процедуру трохи згодом.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *