Грип наближається: зміцніть імунітет!

Осіння погода несе із собою не тільки дощі й холод, а й грип та застуди. Але до цього періоду організм можна підготувати. Підняти рівень імунітету допоможе басейн, сік алое та… добрий настрій.

1. Здоровий сон: спати треба стільки, щоби ви прокидалися бадьорими та з гарним настроєм.

2. Регулярно відвідуйте басейн. Тут ви «вбиваєте трьох зайців»: регулярне відвідування басейну – приємний спосіб загартуватися, плавання – корисне фізичне навантаження, вода – найкращий антидепресант, який висмоктує з вас негативну енергію й погані емоції.

3. Хоча б 1-2 рази на тиждень відвідуйте баню чи сауну. Чергування високих та низьких температур – відмінне тренування судинного тонусу та імунітету. Крім того, це гарний засіб організму від шлаків і чудова можливість провести час із друзями.

4. Здорове харчування: якщо ви не готові зовсім змінити свій раціон, збагатіть його свіжими овочами, фруктами та зеленню. Починайте день зі склянки цитрусового фрешу, обов’язково розбавленого очищеною водою у пропорції 1:1, щоби не нашкодити шлунку. Виключте каву та чорний чай, вживайте зелений з лимоном або відвар шипшини. Цукор замініть на мед або малинове (чорносмородинове) варення.

5. Щодня вживайте кисломолочні продукти – кефір або йогурт з живими бактеріями.

6. Стимулятори імунної системи: якщо у вас на підвіконні росте алое – використовуйте його. Щоправда, свої властивості ця рослина проявить лише через 2 тижні після зрізання листя та зберігання їх у темному прохолодному місці, наприклад, в холодильнику. Сік алое можна додавати до ранкового фрешу, змішувати з медом або приймати в чистому вигляді по 1 ч. л. на день. Альтернативою алое можуть слугувати квіти ехінацеї у вигляді настою (1 склянка на день) або засушений сік цієї рослини в таблетках.

7. Песимісти хворіють частіше та важче: вчіться радіти кожній миті, звертайте увагу на приємні речі – будете здоровішими!

Зміцнити та підвищити рівень імунітету неможливо миттєво, тож починайте піклуватися про своє здоров’я заздалегідь. Не чекайте на перші ознаки застуди – захищайтеся вже зараз.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *