Гімнастика в ліжку збадьорить на весь день

Сучасний ритм життя не залишає нам часу навіть поїсти. А що ж казати про ранкову гімнастику, яку, для покращення здоров’я, потрібно виконувати щодня і щонайменше 30 хв?!

80-річний Віктор ОБДУЛЕНКО, член Національної спілки журналістів України, заступник голови обласної громадської організації «Захист дітей війни», громадський діяч поділився з «Версіями» секретом своєї бадьорості та активності. За його словами, досить швидка ліжкова гімнастика, яку Віктор Олексійович виконує вже впродовж чотирьох років, допомагає бути завжди «у формі» та відчувати себе молодим і жвавим.

1. Прокинувшись вранці, 5 хвилин полежіть із заплющеними очима. Але при цьому розітріть долоні, доки вони не стануть гарячими. Промасажуйте вуха (вухо – пульт управління всім організмом): вказівний, великий і середній пальці треба узяти докупи і розтирати вухо зверху вниз 30 разів (великий палець при цьому знаходиться за вухом).

2. Праву долоню покладіть на чоло (на лінії брів), накрийте лівою долонею, зосередьтеся на точці середнього ока (між брів) і зміщуйте долонею шкіру чола вправо-вліво 30 разів. Це допомагає від головного болю.

3. Складіть руки в кулаки і кісточками великих пальців 15 разів помасажуйте закриті очі – від носа до вух. Вправа поліпшує зір і кровопостачання мозку.

4. Праву долоню покладіть на ділянку щитовидки, ліву – зверху і рухайте руки, злегка натискаючи, зверху вниз, – від горла до сонячного сплетіння. Зробіть так 30 разів.

5. Втягуйте і випинайте живіт якомога сильніше 30 разів. Дихання довільне. Позбавитесь усіх застійних явищ у травному тракті.

6. Лежачи на спині, не поспішаючи, на вдиху, підтягуйте до грудей спочатку праве коліно 15 разів, стільки ж – ліве. Цю вправу можна робити і за допомоги медичного гумового бинта – це додаткове напруження.

7. Праву руку покладіть на сонячне сплетіння, ліву зверху, робіть кола по животу з натиском – за годинниковою стрілкою. Виконуйте 30 разів.

8. Спеціальна вправа для чоловіків. Але й жінкам вона теж не завадить. Ноги витягнуті, руки на потилиці, вдих – підніміть ноги за голову, видих – опустіть. Робити потрібно 10 разів. Поліпшує потенцію і травлення. А також сприяє покращенню стану хребта.

9. Лежачи на спині, піднімайте догори ноги і руки від 3-х до 6-ти хвилин, можна з перепочинком.

10. Сядьте на край ліжка, очі розплющені, ліву ногу покладіть на праве коліно, кісточками пальців правої руки розітріть виїмку на ступні – 30 разів. Теж саме зробіть з правою ногою. Це стимулює всі органи.

11. Сидячи, покладіть праву долоню на потилицю, ліву зверху і рухайте руками, натискаючи вправо-вліво 15 разів. Після гімнастики в ліжку, випийте пів склянки теплої води.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *