Формула трави: виробник конопель уперше буде торгуватися на одній із найбільших бірж світу

Акції канадської компанії Cronos Group, яка вирощує коноплю для медичних цілей, потраплять на торги американської біржі Nasdaq, повідомляє Bloomberg.

Це перший випадок, коли компанія з цього сектору економіки проведе лістинг (процедуру включення акцій у біржовий список – ред.) на одній з найбільших бірж світу.

За словами Майка Горенштейна, засновника і головного виконавчого директора Cronos, компанія послугує прикладом для інших виробників галузі. Її керівництво виключає юридичні ризики, оскільки зробило усе можливе для того, щоби забезпечити повну відповідність всім законодавчим нормам.

«Це дуже важливий момент для компанії й усієї галузі, бо показує, що стигматизація (соціальне неприйняття – ред.) канабісу продовжує руйнуватися», – сказав Горенштейн.

Акції Cronos уже присутні в торгах на біржі в Канаді. Компанія постачає свою продукцію до Німеччини й планує вийти на американський ринок, щойно марихуана в медичних цілях буде офіційно дозволена на всій території країни.

Довідково

Індустрія марихуани розширюється в уьому світі. Торік  Уругвай офіційно узаконив продаж канабісу для дорослих людей. Очікується, що й Канада зробить це нинішнього року.

Продукти на основі конопель дозволено вживати нині за медичними показами у 29 штатах США. Марихуану можна використовувати в рекреаційних цілях ще у дев’яти штатах і на території округу Колумбія. За прогнозами інвестиційного банку Cowen & Co, до 2026 року тільки американський ринок канабісу досягне $50 млрд проти $6 млрд 2016-го.

До слова, нещодавно куріння марихуани легалізував Конституційний суд Грузії.

 

а тим часом

У Харкові проведуть міжнародну конференцію з медичної марихуани 

20 квітня у Харкові відбудеться Міжнародна медична канабіс-конференція. Про це організатори серед яких Національний фармацевтичний університет Харкова, Університет медичних наук Литви і громадські організації,повідомили на офіційному сайті.

Організатори, стверджують, що це перша подія такого рівня в Україні.

«Ключовий акцент ми зробимо на лікувальних якостях конопель та продемонструємо всі ті широкі можливості, які відкриються для України у разі дозволу впровадження міжнародного досвіду в вітчизняну медицину», – повідомляється в анонсі.

На конференції виступлять фахівці з Литовського університету, Університету Х’юстона та з Польщі. Україну представлять директор Інституту неврології, психіатрії та наркології Ігор Лінський, професор Вікторія Кисличенко та нейрофізіолог Дмитро Ісаєв.

Медична марихуана легально вирощується і використовується в Канаді, Ізраїлі, Нідерландах і деяких штатах США. Нею втамовують болі при лікуванні раку та СНІДу, при спазмах і судомах та багатьох інших захворюваннях.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *