До лікаря у… парк

Виміряти тиск, здати експрес-аналіз крові на цукровий діабет, отримати фахову консультацію лікарів різних спеціалізацій чернівчани могли просто неба. У парку «Жовтневий» викладачі Буковинського державного медичного університету провели акцію «Життя та здоров’я – найбільші людські цінності».

лікарі у парку

– Ми вирішили провести таку акцію з метою профілактики захворювань, привертання уваги населення до здорового способу життя, – каже Алла БОРИСЮК, професор кафедри психології та соціології, помічниця ректора Буковинського державного медичного університету. – Людей у парку консультують педіатр, дитячий інфекціоніст, алерголог, імунолог, сімейний лікар і кардіологи.

Лікарі розташувалися у чотирьох невеличких наметах. Усі охочі підходять до них зі скаргами та запитаннями. Консультують медики абсолютно безкоштовно.

– Люди розповідають про дискомфорт з боку шлунково-кишкового тракту, суглобів та серця. Ми тут же вимірюємо тиск й даємо пацієнтам рекомендації, – каже Марина ПАТРАТІЙ, доцент кафедри внутрішньої медицини БДМУ. – Часто люди запитують, до якого лікаря треба звернутися, які аналізи здати. Ми скеровуємо, пишемо перелік необхідних обстежень.

Із намету, де консультують педіатри, виходить хлопчик. Каже, гуляв у парку, хоча від ранку відчував біль у горлі. А коли побачив лікарів, сам вирішив підійти і проконсультуватися.

– Дитина попила холодної води – і в неї розболілося горло. Мене приємно здивувало, що хлопчик не побоявся й сам прийшов до нас, – розповідає Уляна МАРУСИК, асистент кафедри педіатрії БДМУ. – Звісно, надати конкретну допомогу на вулиці ми не можемо, акція має на меті просвітницький характер. Молодим мамам ми розповідаємо про необхідність грудного вигодовування, вакцинацію, ожиріння. Якщо виявляємо якусь проблему, радимо звернутися до відповідного вузького спеціаліста.

Олена ТИМОФІЙЧУК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *