Змінений порядок видачі документу

В зв’язку з чисельними зверненням громадян по питанню видачі довідок про реєстрацію актів цивільного стану для подальшого їх подання до управлінь праці та соціального захисту населення Чернівецької області та управлінь Пенсійного фонду України в Чернівецькій області повідомляємо наступне:

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України № 1154/5 від 22.11.2007 року, Правила реєстрації актів цивільного стану в Україні викладено у новій редакції, а саме, змінено порядок видачі документу, що підтверджує факт не перебування особи у зареєстрованому шлюбі. Відповідно до пункту 7 глави 3 розділу ІІІ Правил для підтвердження сімейного стану громадяни України та особи без громадянства, які проживають в Україні, подають заяву, засвідчену нотаріально, у якій особа повідомляє про себе, що вона ніколи не перебувала в шлюбі, або про те, що вона раніше перебувала у шлюбі, але зараз її шлюб припинено.

Одночасно повідомляємо, що з 20 грудня 2008 року органами реєстрації актів цивільного стану розпочато введення Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Запровадження Державного реєстру актів цивільного стану громадян врегульовано постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2007 р. № 1064 «Про затвердження Порядку ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян», Порядком ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян та Інструкцією з ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, затвердженою наказом Мін’юсту № 1269/5 від 24.07.2008 року.

У відповідності до вищезазначених нормативних актів, з 20 грудня 2008 року відділами реєстрації актів цивільного стану видаються витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, а не довідки про реєстрацію актів цивільного стану.

Н.С. Вишневська, в.о. начальника відділу РАЦС Головного управління юстиції у Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *