Життя проти смерті: Хто переможе – залежить від нас

У Чернівецькій області налічується сьогодні більше ста онкохворих діток. Їхні батьки розпродують майно, втрачають роботу, з останніх сил посміхаються, заходячи до палат своїх кволих, облисілих діток. Обіцяють малюкам, що недуга мине, намагаються не показувати страх і відчай. Життя йде шкереберть. Під загрозою найдорожче.

Цим сім’ям не поясниш, чому витрачаються мільйони на передвиборні кампанії, політики роз’їжджають на автомобілях за сотні тисяч євро, лише на Буковині піднято огорож довкола садиб-палаців на мільйони доларів, а їхнє дитя повільно вмирає у них на очах, бо на лікування не вистачає грошей. Де справедливість?

Щоби певним чином зрушити шальки терезів у бік справедливості, майже 3 роки тому депутат обласної ради Франц Федорович створив фонд, який збирає кошти для хворих на лейкемію та рак крові діток. За цей час зроблено чимало, але цього недостатньо, бо лікування онкохворих вимагає занадто великих грошей. Щомісячні акції «Подаруй дитині життя» потроху «залатують дірки».

Нині, в епоху засилля реклами та безмежного доступу до інформації, до слова «акція» всі звикли. Однак ця, що відбувається 19 числа кожного місяця на Центральній площі міста – особлива, бо її завдання – збір коштів для лікування дітей, хворих на лейкемію.

Цього разу через негоду біля пам’ятника Шевченку зібралося не багато людей, та під час самого заходу перехожі все ж підходили до скриньки і додавали свій внесок до порятунку дитячих життів. До акції традиційно долучилися працівники міліції.

Загалом було зібрано 3931 гривню. За ці кошти будуть закуплені необхідні ліки для хворих діток.

У вас може виникнути питання: «Де гарантія, що мої пожертви справді підуть на порятунок дітей?» Подібні сумніви безпідставні, адже за кожною зібраною сумою слідкують десятки людей – це батьки хворих дітей, наглядова рада фонду, преса та громадськість.

Будь-хто може особисто перевірити наявність коштів на банківському рахунку, чеки з аптек і отримати будь-яку інформацію, що стосується благодійних внесків в офісі фонду.

Якщо ви не долучилися до заходу в січні, зможете зробити свій внесок 19 лютого о 15.00 на Центральній площі або ж пожертвувати гроші на розрахункових рахунок фонду:

ФАКБ «Форум» м. Чернівці код ЄДРПОУ 35029311
Р/Р № 26002300000612 МФО 356516

Чи завітати за адресою: м. Чернівці, вул. Гоголя, 12, тел/факс (0372) 57 31 47.

Не будьте байдужими і пам’ятайте, що за звичними словами «акція», «фонд» – боротьба життя зі смертю. Хто переможе, залежить від кожного з нас.

Емма АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *