Від великого до смішного

Як і кожне масштабне дійство, президентська кампанія не обійшлася без безлічі курйозних ситуацій.

Вибори й Христос

Два кандидати не посоромилися згадати всує ім’я Його. За Віктора Ющенко це зробив заступник керівника його передвиборного штабу у Львівській області Олесь Старовойт. Коментуючи низький рейтинг свого шефа, той відзначив: «У Страсну п’ятницю рейтинг Ісуса Христа був нуль відсотків, а через тиждень у Єрусалимі він зашкалював…». Сумнівна аналогія зійшла богохульникові з рук, у всякому разі повідомлень про звільнення Старовойта не з’являлося.

Не менш безцеремонно повелися технологи Юлії Тимошенко, вклавши у вуста прем’єр-міністра коментар до її 13-го порядкового номера у виборчому бюлетені: «Ісус Христос і 12 апостолів – також цифра 13. Я думаю, що це дуже сильна цифра».

Що в імені тобі моєму?

10 грудня в селі Іванівка на Закарпатті народився хлопчик, якого добра мама назвала Януковичем. Вийшло: Бережанський Янукович Іванович. У інтерв’ю телевізійникам, які приїхали за «смаженим» сюжетом, Олена Бережанська (доярка, мати-одиночка, сама виховує ще двох дітей) із сумом повідомила, що привітань від Віктора Федоровича ще не отримувала.

Тим часом судновласник Володимир Кузьменко, уродженець райцентру Борова на Харківщині, який останні 13 років проживавє в Японії та Південній Кореї, назвав своє нове Рибальське судно «Віктор Янукович». В інтерв’ю одній українській газеті Кузьменко відзначив, що дав таку назву сейнерові не заради користі, а винятково з поваги до політика.

Чума від Богословської

На початку епідемії грипу надзвичайно безвідповідальною заявою відзначилася Інна Богословська. Вона повідомила, що побувала в кількох західних областях України й поспілкувалася з місцевими лікарями, які розповіли про початок епідемії легеневої чуми.

Поки медики, відійшовши від шоку, підбирали слова, щоби пояснити наляканим співгромадянам усе невігластво подібного припущення, ця версія на загальній хвилі паніки вже гуляла країною.

Мельниченко хотів без черги

5 листопада журналісти побачили в ЦВК екс-майора Миколу Мельниченка. Він повідомив журналістам, що приходив за бланками заяви про реєстрацію кандидатом у президенти. Однак не склалося. Як повідав Мельниченко, він прийшов до ЦВК 9 листопада (останнього дня прийому заяв) о 19.00. Там була черга. Екс-майор не захотів у ній стояти, пішов і повернувся о 23.00, але комісія документи вже не приймала.

Строєм – по-українськи

Глибоку поінформованість про проблеми армії вкотре продемонстрував Віктор Ющенко, виступивши з ініціативою введення в ЗСУ національного стройового кроку. За інформацією командира батальйону почесної варти окремого полку Президента України Сергія Клявліна,

Віктору Андрійовичу запропоновано шість варіантів вирішення проблеми. Зупинилися на тому, що нинішній – так званий пруський – крок буде пом’якшено і він стане схожим на крок січових стрільців армії УНР. Якщо зараз, відповідно до Стройового статуту, нога з витягнутим уперед носком підноситься на 15-20 см від землі і ставиться туердо на всю стопу, то при новому способі нога більш плавно перетікає з п’яти на носок, а нога піднімається на 10-15 см.

Ганна Герман проти екстрасенсів

Екзальтована депутатка від Партії Регіонів перевершила себе, заявивши донецьким журналістам: «Ні для кого не секрет, що Тимошенко використовує й чорні технології. Різних екстрасенсів, які намагаються впливати на людей, вона утримує цілі поверхи».

Далі було ще смішніше: «Чесно скажу: Януковичу таке теж пропонували. Але він ніколи навіть не погодився взяти візитку в тих людей, які приходили й говорили: «Ось ми вміємо впливати, ми вміємо посилати сигнали. Це коштує стільки-то». Ці люди навіть намагалися через мене налагодити якийсь контакт із Віктором Федоровичем, але він сказав: «Ань, я православний!» – і цим усе закінчувалося».

Сам себе не похвалиш…

Під час телеефіру в кременчуцькому медіацентрі «Візит» 12 грудня Віктор Ющенко поділився зі співгромадянами одкровенням: «Я думаю, що входжу до п’ятірки кращих банкірів світу». На жаль, за кадром залишилося запитання. Кого посунула з п’єдесталу зарозумілість Віктора Андрійовича: Алана Грінспена? Жака Делора? Амадео Джаніні? Сенфорда Вейла? Мухаммада Юнуса?

На пиво з Януковичем

Брелоки у вигляді відкривачок для пива роздавали делегатам з’їзду молодіжного крила Партії регіонів. На кожній такій відкривачці витиснена карта України і слоган «Янукович – наш президент. 2010».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *