Нагальні справи депутатів Чернівецької області

Шукали мільйон

Голова постійної комісії з питань промислової політики, паливно-енергетичного комплексу та розвитку підприємництва Франц Федорович очолює тимчасову контрольну комісію, що переймається використанням коштів, виділених на ліквідацію наслідків стихії та протиповеневі заходи. Він доповів депутатам про зроблене, однак попросив допомоги КРУ. Бо йдеться про використання бюджетних коштів.

Депутат Віктор Довганич, який також є членом цієї тимчасової комісії, був відвертішим і повідомив, що вони недорахувалися всього на всього… мільйона гривень.

Дбали за країну, область та вулицю

Депутат Микола Малярчук зопалу запропонував створити слідчу комісію, щоби встановити, хто за копійки приватизував буковинські промислові гіганти на кшталт «Легмашу», «Електронмашу», не кажучи вже про «Кварц» і «Гравітон», і з’ясувати, хто за це відповість. Він наголошував, що в країні – криза влади, яка не впоралася з ситуацією, а вітчизняна економіка – банкрут. Натомість в області продовжують вивозити ліс, вибирати гравій та продавати землю.

Після Малярчука виступив Борис Баглей, який обурювався тим, що вул. Дубинську вже давно перейменували на вул. ім. Шухевича, а у ЗМІ і досі йде реклама зі старою назвою вулиці.

Винесли гральний бізнес у поле. Майже

Проект рішення про винесення грального бізнесу за межі населених пунктів, який, за словами депутата Петра Кобевка, він вносить на розгляд сесій уже вп’яте, його колеги нарешті підтримали. Однак з однією поправкою – питання спочатку вивчить депутатська комісія.

Переселили сім’ї з під ялинки до хати

Десять сімей з Вашківців Вижницького району, потерпілих від липневої повені, можуть зустріти Новий рік під відкритим небом. Про це повідомив під час 25 сесії облради V скликання депутат Іван Шевчук. Він і просив поважне зібрання вирішити проблему. Зрозуміло, депутати «зачистили» чужі гріхи. Річ у тім, що мешканці тих квартир – багатодітні родини та самотні, поважного віку, люди, які саме в силу цих причин і не приватизували комунальні квартири. Позаяк їхнє житло належить міській раді, їм і не виділили допомогу на ліквідацію наслідків повені. Бюджет же Вашківців нині порожній. Та депутати обласної ради у переддень новорічно-різдвяних свят не змогли відмовити потерпілим і проголосували за те, щоби виділити 134 тисячі гривень, необхідних для ремонту помешкань соціально незахищених буковинців.

***

Крім цього, внесли зміни до обласного бюджету 2008 року, затвердили «Регіональні заходи з посилення фінансово-бюджетної дисципліни та мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на економіку області», зберегли Рятувальну станцію на водах, дозволили виділити кошти на ФАПи, знявши їх з Головного управління охорони здоров’я, відправили на доопрацювання «Регіональну програму розвитку малого підприємництва в області на 2009-2010 роки» тощо.

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *