Збитки відшкодують лише чверті підприємців

Із 22 тис. підприємців Калинівського ринку матеріальну допомогу отримають лише близько 5 тис. Решта не зверталися до комісії, бо не мають договорів з ринком або… бояться податкових інспекторів, які входять до складу комісії. Підприємці не укладали договори суборенди контейнерів, а відповідно не сплачували підвищеного ринкового збору.Обсяг державної субвенції на ліквідацію наслідків стихії у Чернівцях  становить 104 млн. грн, з яких до області вже надійшло 46 млн. грн, – розповів на брифінгу начальник Чернівецького міського фінансового управління Євген ПРОКОПЕЦЬ. З отриманих коштів 20 млн. витратять на капітальні видатки, а 26 – на виплату допомог. 2 млн. 840 тис. грн розподілять між сім’ями, які постраждали від повені, а майже 24 піде на допомогу підприємцям Калинівського ринку. Кожна потерпіла сім’я отримає від 20 тис. грн, навіть коли її збитки будуть меншими. Такі зміни внесені Постановою Кабміну. Підприємці з «Калинки» отримають по 5 тис. грн за затоплене робоче місце. Умовами отримання коштів є реєстрація у переліку потерпілих і наявність договору з ринком. Решту збитків не відшкодовуватимуть, бо немає змоги встановити їхній справжній розмір. Розпочато також складання реєстру потерпілих на ринку «Фортуна», яким також виплатять допомогу.
5,2  млн. буде витрачено на  відновлення та будівництво
берегоукріплювальних споруд в  Ленківцях, розширення, розчищення русел річок Мошків, Задубрівка, Станигора, Потік, Шубранець, Клокучка.
12,2 млн. грн вирішено виділити на реконструкцію  газорозподільної станції в Топорівцях, будівництво нового газопроводу-відводу. Понад 18,9 млн. грн піде на відновлення та реконструкцію споруд, обладнання та мереж ДКП «Чернівціводоканал».
Майже 21 млн. грн буде витрачено на капремонт вулиць міста, які пошкодила стихія. Капітально відремонтують вулиці Ткачука, Вільшини, Галицький Шлях, Стефаника, Каштанову, Надрічну, Дунайську, Сінну. Буде відремонтовано  дорогу до міського полігону твердих побутових відходів.
Вимоги до якості ремонтно-відновлювальних робіт  та будівельних матеріалів будуть посилені, за правильністю витрачання коштів слідкуватиме КРУ.
Вл.інф

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *